Axel Quist geeft met zeven medailles zijn visitekaartje af

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
Axel Quist geeft met zeven medailles zijn visitekaartje af

ZWIJNDRECHT - Met één gouden, vijf zilveren en een bronzen medaille heeft O & O-lid Axel Quist zijn visitekaartje afgegeven bij  het in het Belgische Melsele gehouden internationale toernooi,  “De Wase Gym Cup”.

Axel behaalde goud op rek, zilver op de toestellen vloer, paard, sprong en brons op het onderdeel brug. Daarbij eindigde hij in het meerkampklassement  met 79,250 pnt. op een knappe tweede plaats. In het ploegenklassement verdiende Axel met zijn ploeggenoten Danny Hamann en Thijs Oosterling met 184,15 pnt. het zilver.

Op vloer eiste Danny Hamann overigens het brons voor zich op.

Vermeldenswaard is zeker de prestatie van de twaalfjarige Jordi Hagenaar op vloer. Met zijn opmerkzame behaalde score in de ploegenwedstrijd was hij doorgedrongen tot de finalestrijd.  Met de senioren wist hij zich daar uitstekend te meten. Met 13,066 punten kwam hij slechts 0,5 pnt. te kort voor het podium en eindigde uiteindelijk knap op een vierde plaats. In de meerkamp wist Jordi in de jeugdklasse wel door te dringen tot het ereschavot. Met 71,550 pnt. pakte hij het brons. Met zijn ploegmaten Wesley de Haas, Lars, Vos en Luuk Huernink turnde hij eveneens  een goed toernooi en eindigde met hen in het ploegenklassement op een vijfde plaats.

De O & O-dames namen ook deel aan dit internationale toernooi. De ploeg, samengesteld met Naomi Visser, Xinga Gruis, Esme van Geldrop, Desiree Storm, Julia Dekkers en Deandre de Camps, eindigde op een verdienstelijke zesde plaats.

Binnen dit toernooi werd er ook een junior- interlandwedstrijd gehouden tussen België, Zwitserland, Roemenië en Nederland. In de Oranjeselectie was O & O-er Alex Klinkenberg opgesteld. Alex kwam uit op de onderdelen vloer, voltige, ringen en sprong. Op ringen en sprong kwam hij als beste Nederland uit de strijd.  Het team eindigde als derde voor Roemenië dat vierde werd. Zwitserland trok aan het langste eind en werd eerste. De tweede plaats was voor België
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.