Pelikaan komt net tekort en verliest nipt van Smitshoek

02 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het verschil op de ranglijst voor de wedstrijd Smitshoek-Pelikaan was 8 punten, Smitshoek had kans om  de 1e periodetitel te winnen zodat alles er op wees dat het een moeilijke wedstrijd voor Pelikaan zou worden.

Met dat laatste, het winnen van de 1e periodetitel, hielden ze bij Smitshoek niet echt rekening maar om niets aan het toeval over te laten wilde Smitshoek in ieder geval van Pelikaan winnen om niet de periodetitel mis te lopen indien de wedstrijd Brielle – Nieuw-Lekkerland in een gelijkspel zou eindigen. En dat straalde Smitshoek in de eerste helft ook uit. Zij hadden veel  balbezit, hadden een goede veldbezetting en hun opkomende backs bezorgden de Pelikaan-verdediging moeilijke momenten.

Het eerste halfuur was voornamelijk éénrichtingsverkeer richting doelman Rik Pomp maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Tot in de 35e minuut, een goede voorzet vanaf rechts en de bal kwam terecht bij de geheel vrijstaande spits die de 1-0 binnen kopte. 5 minuten later werd het zelfs 2-0. Een ongevaarlijk schot van Smitshoek werd volkomen verkeerd beoordeeld door keeper Rik Pomp die de bal uit z’n handen liet glippen en uiteindelijk verdween de bal onder zijn lichaam door over de doellijn. En dat vlak voor rust. Dat voorspelde niet veel goeds voor de tweede helft mede het feit dat Pelikaan in de eerste helft erg matig speelde.

Maar bij voetbal is niets zeker. Pelikaan kwam als herboren uit de kleedkamer. Het begon gelijk goed met een schot van Lerry Overgaauw op de buitenkant van de paal. Pelikaan ging door en in de 52e minuut was het eindelijk raak. Een scrimmage voor het doel van Smitshoek en Anouar Saïd gaf de bal het laatste zetje: 2-1. Pelikaan bleef vol overgave strijden en probeerden de 2-2 te maken. Hoe zuur was het dat Smitshoek in de 64e minuut de 3-1 maakte. Na een werkelijk schitterende aanval over rechts werd de bal voorgezet en met een sliding werd de bal  over de doellijn gewerkt.

Maar Pelikaan toonde karakter en vocht voor elke bal. Smitshoek liep naar achteren en Pelikaan werd steeds sterker. In de 76e minuut een vrije trap van Manucho Adelino. De bal ketste op de muur, de bal werd opnieuw ingebracht en kwam uit de kluts voor de voeten van Anouar Saïd die opnieuw scoorde: 3-2. Nog een kwartier te gaan. Pelikaan ging vol voor een gelijkspel en speelde alles of niets. Smitshoek kwam er amper aan te pas en kon ook geen aanval meer opzetten. Maar het lukte Pelikaan niet om de 3-3 te maken.

De vraag doet zich op wanneer Pelikaan in de eerste helft net zo had gespeeld als in de tweede helft. Die vraag zal altijd onbeantwoordt blijven. Op basis van de getoonde inzet en het spelbeeld in de tweede helft had Pelikaan op z’n minst een puntje verdiend maar het zat er niet meer in. Als Pelikaan  het kan opbrengen om een hele wedstrijd zo te spelen als in de tweede helft kan een stijging op de ranglijst niet uitblijven. Volgende week volgt wat dat betreft een goede test wanneer Bruse Boys op bezoek komt. Zij hebben nu 1 punt minder dan Pelikaan dus kan je weer spreken van een zespunten wedstrijd die voor Pelikaan niet verloren mag gaan. Bij deze een oproep aan iedereen om Pelikaan te steunen in deze belangrijke wedstrijd.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: R. Pomp, R. Langenberg, V.Silva, M. Erol, M. Adelino, A.Saïd, R.Nossent, L.Overgaauw (J. Bebrout), L. Adelino, J. van Buren, J. Nossent (S. Zwang).

Vermeldenswaardig is nog dat Pelikaan geen enkele kaart heeft gekregen van de goed leidende scheidsrechter A.L. van de Ketterij en dat Brielle de 1e periodetitel pakte door  met 3-1 van Nieuw-Lekkerland te winnen.

Foto is van Karin van Buren. Op de foto Ronan Langenberg en Jesper Nossent voor Pelikaan  ...