PKC wint Klinktoernooi

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
PKC wint Klinktoernooi

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - De eerste editie van het Klinktoernooi in de Zwijndrechtse Develsteinhal is gewonnen door de selectie van het Papendrechtse PKC. De organisatie van Albatros kon terugkijken op vier mooie korfbalpartijen waarbij met name de wedstrijd tussen KCR en PKC op vrijdagavond een fraaie was met een uitslag van 24-35. De meest spannende wedstrijd was die om de 3e plaats tussen Albatros en KCR.

Albatros dat op vrijdagavond nog niet de juiste vorm en inzet ontbeerde stopte zaterdag veel meer energie in de wedstrijd. Verdedigend werd er veel druk gegeven en aanvallend kon de ploeg van Steven de Graaf lange tijd een hoog tempo spelen. De 28 treffers waren net niet voldoende voor de winst, maar het geboden spel gaf aanknooppunten voor de competitie die zaterdag start met een wedstrijd bij De Meervogels in Zoetermeer.

Ook de finale tussen PKC en het Leidse Pernix werd bezocht door een groot aantal toeschouwers. PKC, vrijdagavond creatief en goed op dreef, kon in de finale zaterdag helaas niet hetzelfde niveau brengen. De aanwezigheid van een aantal Leaguespelers bracht niet het gewenste spektakel, maar wel promotie van het zaalkorfbal. PKC won met 19-28 en mag zich de opvolger noemen van KCR dat  de laatste versie van het Vogeltoernooi won. Hoofdsponsor Ingenieursbureau Klink stond garant voor de prijzen en de gastvrije ontvangst van de deelnemende teams en kan terug kijken op een geslaagd evenement.

Voor heel veel Albatrosteams waren er afgelopen weekend oefenwedstrijden ingepland. Zo werd er gespeeld tegen KCR, GKV en IJsselvogels in verschillende hallen en zalen. De grootste overwinning kwam op naam van Albatros D2 dat GKV D2 met 0-13 versloeg. E1 verloor bij IJsselvogels, maar hoofdklasser D1 klopte de ander roodwitten in Moordrecht met 5-12.

Albatros 2 als A1 hadden dezelfde coaches en behaalden dus ook dezelfde uitslag tegen KCR: 18-17. C1 redde het niet tegen het hoger spelende KCR C1 en ook B1 en B2 verloren nipt in Ridderkerk.

Albatros 3 speelde een nuttige wedstrijd tegen het sterke ODO 2, maar Albatros 4 rolde ODO 3 op en het verschil tussen Albatros 7 en het op leeftijd zijnde ODO 5 was ook te groot. Ook waren er leuke partijen met winst voor A3 en senioren 6 bij Oranje Wit.
A.s. zaterdag gaat de zaalcompetitie van start met 17 thuiswedstrijden. E4, F5 en F6 doen om 09.00 uur het licht aan in de Develsteinhal en op 19 maart 2016 rond de klok van 22.00 uur doet senioren 10 het licht uit. Albatros gaat met 41 zaalteams deelnemen aan de competitie.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.