Bart Deurloo eindigt op de 14e plaats op wereld Kampioenschap in Glasgow

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
Bart Deurloo eindigt op de 14e plaats op wereld Kampioenschap in Glasgow

ZWIJNDRECHT - Bart Deurloo, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, heeft uitstekend gepresteerd in de all-roundfinale van de in Glasgow (Schotland) gehouden Wereldkampioenschappen toestelturnen.

Van de nationale meerkampturners wist Bart zich als enige te plaatsen voor deze eindstrijd. Hij ging als zeventiende de finale in en eindigde uiteindelijk op de 14e plaats met een totaalscore van 87.164 (vloer 15.200, voltige 14.666 , ringen 14.166, sprong 14.700, brug 13.466, rek 14.966).

Deurloo begon zijn wedstrijd goed op het onderdeel ringen. Hij opende met een score van 14.166 en deze trend zette hij door op de volgende toestellen. Alleen op brug moest Bart even hard werken maar dit gaf geen grote problemen en hij herpakte zich goed. Daarna liep het weer gesmeerd. Een prima rekoefening gevolgd door een uitstekende oefening op vloer,  eveneens zonder grote fouten en stabiele landingen. Bart sloot een prima wedstrijd af met voltige, waarvoor hij opnieuw een hoge score kreeg.

Na afloop stond een opgewekte en ontspannen Deurloo de pers te woord. “Heel goed toch?” was het eerste wat hij zei. Verheugd is hij met zijn 87 punten. “Ik draai lekker mee en ik heb kunnen laten zien wat ik kan.”  Hij toonde zich tevreden over zijn resultaat. ”Op zo’n hoog niveau telt mijn score echt wel mee. Een puntje meer en ik sta bij de top 10.” Hoewel zijn score op vloer van 15.200 een goede toestelfinale zou opleveren, blijft Bart zich op de meerkamp richten.

De achttienjarige Frank Rijken, eveneens O & O-lid,  wist zich als nieuwkomer uitstekend te meten met het internationale geweld. Met 82,931 punten eindigde Frank als all-rounder op een verdienstelijke 62ste plaats

Het nationale team heeft als team op deze WK het beste teamresultaat ooit gehaald. De mannen kwalificeerden zich als 11e netjes voor het Olympic Test Event dat in april in Rio de Janeiro wordt gehouden. Op het testevent worden de laatste vier tickets voor teamdeelname aan de Olympische Spelen verdeeld. Met deze  11de  klassering zijn ze dan ook nog vol in de race. .
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.