Pelikaan wint van Bruse Boys

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint van Bruse Boys

ZWIJNDRECHT - Vandaag was het een wedstrijd tegen een naaste concurrent uit de onderste regionen die gewoonweg gewonnen moest worden…..
Gewoonweg klinkt heel makkelijk maar winnen van Bruse Boys uit Bruinisse was vandaag een “must” om niet verder achterop te raken op de overige teams en afstand te nemen van Bruse Boys zelf. En gelukkig voor Pelikaan is dat gelukt. Maar het ging niet zonder slag of stoot.

Pelikaan speelde een goede eerste helft. In het begin waren de teams tegen elkaar opgewassen en was het zoeken naar openingen maar gaandeweg de eerste helft werd Pelikaan sterker en kreeg ook de meeste en beste kansen. Het begon al in de 6e minuut toen Jermain Bebrout een kans kreeg maar helaas miste. Pas in de 23e minuut volgde de volgende kans en dat was er niet één maar in diezelfde minuut zelfs twee.

Eerst  een afvallende bal uit een corner die werd ingeschoten door Manucho Adelino maar helaas miste de bal kracht en richting en werd een prooi voor de keeper. Even later een goede aanval over links en uit pure wanhoop schoot een verdediger de bal bijna in zijn eigen doel. Een kleine 10 minuten later wurmde Jordy van Buren zich door de verdediging van Bruse Boys maar toen hij alleen voor de keeper stond en wilde afdrukken kwam er nog een voet tussen van een verdediger en werd het een corner.

Maar toch kwam Pelikaan op 1-0. In de 36e minuut een aanval over links waar Jermain Bebrout een steekbal gaf op Lucas Adelino en vervolgens gaf hij precies op maat de bal aan de in het centrum meegelopen Anouar Saïd en die schoof de bal via een sliding in het lege doel. Twee minuten later was het weer een steekpass, ditmaal van Anouar Saïd op Jordy van Buren die door de verdediging van Bruse Boys slalomde en op het moment dat hij op de keeper afging werd hij aan zijn arm getrokken zodat hij net niet meer bij de bal kon komen. De scheidsrechter gaf een penalty en Jordy van Buren zelf verzilverde dit buitenkansje en bracht de stand op 2-0. Tot overmaat van ramp werd de betreffende speler van Bruse Boys met een directe rode kaart uit het veld gestuurd. Ietwat zwaar bestraft maar het zullen de regels wel zijn die dat rechtvaardigde. Daardoor was de wedstrijd eigenlijk beslist, Pelikaan staat met 2-0 voor en een hele tweede helft tegen 10 man.

Maar toch ging dat niet zo makkelijk. Bruse Boys ging de strijd aan en mede door een wat laconiek Pelikaan was Bruse Boys beslist niet de mindere. Niet dat de bezoekers veel kansen kregen, eigenlijk niet één uitgespeelde, wonnen zij wel de meeste duels. Toch kregen zij één grote kans na een kwartier spelen in de tweede helft, namelijk ook een penalty. In een wat rommelige situatie in het strafschopgebied wilde Anouar Saïd de bal wegwerken maar hij kreeg heel ongelukkig en zonder opzet de bal tegen zijn schouder en hier zag de scheidsrechter ook een penalty in. Deze penalty werd echter door keeper Rik Pomp gestopt. Min of meer terecht want dit was niet echt een 100% penalty omdat de hand of schouder niet bewust naar de bal ging. Maar door deze misser bleef het 2-0 voor Pelikaan. Hierna werd Pelikaan weer wat sterker maar het lukte niet om de wedstrijd definitief te beslissen ondanks de ruimte die Pelikaan kreeg. Voorzetten kwamen niet aan, ballen werden niet goed ingespeeld en de echte scherpte ontbrak zodat de stand 2-0 bleef.

Pelikaan behaalde een belangrijke maar zeker ook een verdiende overwinning. Na een prima gespeelde eerste helft volgde een mindere tweede helft. Het blijft een eigenaardig fenomeen dat een team met een man minder vaak niet onder doet voor het andere. Pelikaan heeft in deze competitie aan beide kanten gestaan en is dus ervaringsdeskundige maar bleef deze keer gelukkig aan de goede kant van de score. De voorsprong op Bruse Boys bedraagt nu 4 punten en Pelikaan houdt ploegen als Oranje Wit, Heerjansdam en Oude Maas  in het vizier. Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen SHO uit Oud-Beijerland. Zij  staan 3 punten voor op Pelikaan maar met een overwinning komen beide ploegen in punten gelijk met elkaar.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: R. Pomp, A. Baal, R. Langenberg, (M. Erol), V. Silva, M. Adelino, R. Nossent, A. Saïd, L. Adelino, R. Kroos (J. Nossent), J. van Buren en J. Bebrout (R. Aarts).   

Een compliment voor Angelo Baal die zijn debuut maakte voor Pelikaan 1 in een competitiewedstrijd en dat zeer goed deed.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.