Eerste zaalcompetitie weekend bij Albatros

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste zaalcompetitie weekend bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie van start gegaan bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros. Wat resulteerde in bijna 20 winstpartijen!

Albatros 1 kwam in Zoetermeer binnen de minuut met 2-0 achter, maar liet zich niet ontmoedigen. Via 5-2 na 7 minuten hees Albatros zich in de 10e minuut naast De Meervogels (7-7) en kwam het in de 14e minuut voor het eerst op voorsprong (8-9). In de slotfase van de eerste helft verzuimde Albatros door te drukken waardoor er bij de rust geen verschil was (11-11). Ook in de tweede helft was het eerste woord voor De Meervogels, maar gingen de laatste drie minuten in met een 19-19 tussenstand. In die fase was de thuisploeg net iets gelukkiger en via 21-19 en de zevende treffer van Mattijs Punt eindigde de wedstrijd bij 22-20.

Het 1e trad aan zonder Stefan den Hoed die met een gebroken neus tijdelijk uit de roulatie is. Robin Verwoert verving hem prima en ook is er nu een basisplaats weggelegd voor Mariska Barendregt. Inez van Herpen lijkt na een lange periode van blessureleed weer fit!

Het 2e speelde een goede eerste helft in Den Hoorn tegen DES 2 en leidde bij rust terecht met 8-13. Na rust keerde een onherkenbaar Albatros terug op het veld dat ruim 20 minuten niet scoorde en de winst teleurstellend moest inleveren: 19-16.

Het derde speelde een prima eerste helft tegen DKC en gingen rusten met een 9-2 voorsprong. In de tweede helft maakte Albatros het zich onnodig moeilijk en liet DKC steeds dichterbij komen. Gelukkig wisten ze het tij op tijd de keren en werd er met 17-13 gewonnen.

A1 kon het sterke Nieuwerkerk/Trekvogels A1 in de eerste helft bijbenen (13-10), maar werd er in de 2e helft helemaal afgeschoten (28-12). Wel was er winst voor A2, A3, A4 en A5. Zo speelde A3 een zeer goede pot tegen Kinderdijk, waar het op het veld nog van verloren werd. Albatros pakte snel de voorsprong en heeft dit de gehele wedstrijd niet meer uithanden gegeven, 19-10. A5 trad aan tegen Springfield. Albatros opende de score, maar Springfield wist snel aan te sluiten. De ploegen gingen de hele wedstrijd gelijk op en met nog een paar minuten te spelen stond het 5-5. Dankzij een mooi afstandschot wist Albatros de winst te pakken, 6-5. C1 mag het in de zaal een klasse lager proberen en boekte haar eerste overwinning: 10-12.

De eerste overwinning van het seizoen voor F6 dat ACKC F3 met 2-7 klopte! En de grootste overwinning dit weekend was voor F1 dat Sperwers F1 met 0-27 van het veld afschoot.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.