Korfballers sv Conventus beginnen zaalseizoen met een dominante zege

09 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn het nieuwe zaalseizoen begonnen met een oppermachtige overwinning. Het Zwijndrechtse team dat op het veld als tweede eindigde kende geen enkel probleem met tegenstander Keep Fit en won met een ruim verschil.

Tegenstander Keep Fit was eerder op het veld ook al met een ruim verschil verslagen, maar dit betekende zeker niet dat het in de zaal een eenvoudige wedstrijd zou worden: Keep Fit eindigde slechts twee plaatsen onder Conventus in de veldcompetitie en de vereniging uit Roosendaal had het Conventus al vaker erg lastig gemaakt. Conventus bleek echter goed te zijn voorbereid op de overschakeling naar de zaal en begon de wedstrijd ijzersterk. Al snel stond er een 1 – 6 voorsprong op het scorebord, waarna het voor rust 5 – 11 werd.

In de tweede helft was de druk er voor de Zwijndrechtse spelers al van af en kon de wedstrijd veilig worden uitgespeeld. Ondanks hier en daar nog wat slordigheden en stroever lopende aanvallen waren, verliep de eerste zaalwedstrijd zeer succesvol en kon er aan het eind een ruimte 8 – 17 overwinning worden genoteerd. Deze uitslag biedt dan ook voldoende perspectief voor de komende maanden!