Handbaldames sv Conventus slaan hun slag in de tweede helft

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus slaan hun slag in de tweede helft

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus kenden afgelopen zondag niet de beste start in de wedstrijd tegen Ventura, maar wisten een achterstand in de rust wel om te buigen naar een overwinning. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging was minder fortuinlijk en verloor ondanks een sterke tweede helft met twee punten verschil.

Na dit zaalseizoen één wedstrijd te hebben gewonnen en er één te hebben verloren, stond voor het eerste herenteam van Conventus zondag in Gouda een wedstrijd tegen Vires et Celeritas op de planning. Het Zwijndrechtse team kende echter een bijzonder trage start en keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Uiteindelijk begon het spel weer beter te lopen en bedroeg de achterstand voor rust met 12 – 9 nog maar drie punten. Conventus betrad in de tweede helft het veld met aanzienlijk meer strijdlust en ging er vol tegenaan, waarbij het team goed zijn eigen spel kon blijven spelen zelfs terrein goed wist te maken. Het zou echter onvoldoende zijn: aan het eind van de speeltijd stond er een 23 – 21 nederlaag op het scorebord.

Met Ventura als tegenstander trof Conventus Dames 1 in Schiedam een tegenstander die op gelijke hoogte in het kampioenschap stond. Conventus begon de wedstrijd tegen Ventura erg fel, maar daarbij waren de Zwijndrechtse speelsters te gretig met teveel individueel spel als gevolg. Aanvankelijk gingen beide teams gelijk met elkaar op, maar uiteindelijk kon Ventura een gat van drie punten slaan door een niet optimaal werkende Zwijndrechtse verdediging. Na een 12 – 9 ruststand werden hier duidelijke afspraken over gemaakt, waarna het spel vanaf de eerste minuut van de tweede helft veranderde. Het spel van het team van coach José Narvaez zat direct vol beleving, waarbij de speelsters echt als team samenspeelden en de verdediging de tegenstander nauwelijks kansen bood. Na tien minuten begon dit zijn vruchten af te werpen en draaide Conventus een 16 – 13 achterstand binnen korte tijd om in een 16 – 19 voorsprong. Deze voorsprong kon het team zelfs tot een 17 – 21 overwinning uitbouwen, waarmee de tweede zege in drie wedstrijden een feit was.

Het tweede herenteam won zondag met 18 – 24 van Snelwiek, waarmee het team na drie wedstrijden de eerste plek in het kampioenschap bezet. Het derde damesteam was minder succesvol en verloor van Ventura, terwijl het tweede damesteam afgelopen weekend vrij was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.