Judo bij PIT

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Judo bij PIT

ZWIJNDRECHT - Eerst aandachtig naar de leraar luisteren en dan vol overgave aan de slag gaan in een echt judopak met witte band. Dat deden de bso-kinderen van kindcentrum Het Accoord tijdens een reeks judolessen bij Swikker Sport.

De judolessen werden verzorgd door Peter Swikker, die al ruim 47 jaar judoleraar is. Hij bracht de kinderen de basisbeginselen van judo bij. Een achterwaartse koprol, diverse worpen maar ook het breken van de val kwamen aan de orde. Judo is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst gebaseerd op twee principes.

Deze laten zich vertalen naar de juiste dingen doen op het juiste moment en het hebben van wederzijds respect en van daaruit samenwerkend leren. De kinderen kregen dit spelenderwijs mee, terwijl ze met elkaar intensief en met groot plezier aan het oefenen waren. Groot of klein, jongen of meisje, op de judomat vorm je tweetallen en moet je nadenken over wat je wilt bereiken en dat zo goed mogelijk uitvoeren, maar ook voor de ander zorgen. Net als in het dagelijkse leven.

Judo is een van de vele gratis bijzondere activiteiten die de kinderen op de bso’s van PIT kinderopvang & onderwijs kunnen doen naast de gebruikelijke sport-, spel- en creatieve onderdelen in de dagprogramma’s.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.