Zwijndrecht verlengt opvang vluchtelingen

10 november 2015

ZWIJNDRECHT -  De gemeente Zwijndrecht verlengt de opvang van vluchtelingen tot uiterlijk 31 maart 2016. Vorige week kwam via de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid het verzoek binnen de crisisopvang om te zetten in noodopvang voor de duur van drie tot zes maanden.
 
Voortzetting van de opvang is nodig, omdat de reguliere opvangplaatsen vol zitten. Aan alle gemeenten in Nederland is gevraagd mee te helpen bij het bieden van noodopvang. Het college van B&W heeft positief gereageerd op het verzoek. De 23 vluchtelingen die nu in Zwijndrecht verblijven, kunnen in de huidige appartementen blijven. Woningbouwvereniging Woonkracht10 heeft aangegeven dat de appartementen tot eind maart beschikbaar zijn.

Huiselijke sfeer
Burgemeester Dominic Schrijer sprak zich eerder al positief uit over deze kleinschalige opvang, omdat het goed te organiseren is. Schrijer: "Wij zijn blij dat we op deze manier een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de opvang van vluchtelingen. Met de kleinschalige opvang kunnen we ze ook een huiselijke sfeer bieden." De fractievoorzitters lieten desgevraagd aan de burgemeester weten dat de opvang op deze wijze tijdelijk voortgezet kan worden. Wel vragen zij aandacht voor de kosten die deze opvang met zich meebrengt. Deze vraag is in regionaal verband opgepakt. De gemeente gaat er vanuit dat er met het COA overeenstemming wordt bereikt over een passende vergoeding.

Informatie
De gemeente kan zich voorstellen dat inwoners vragen hebben over de tijdelijke opvang. De omwonenden zijn vandaag per brief geïnformeerd. Actuele informatie over de opvang staat hier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.