Drie Nationale titels voor O&O

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Drie Nationale titels voor O&O

ZWIJNDRECHT - Met drie nationale titels en een bronzen medaille was de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O de succesvolste club bij de in Alphen aan de Rijn gehouden Nederlandse kampioenschappen voor clubteams.

Het eerste nationale kampioenschap werd in de wacht gesleept door het team bestaande uit de turners Koen Kappetijn, Leon van der Wel, Kevin van Sonsbeek, Damian Manneken en Damian Scheper. Deze turners turnden hun kampioenschap op niveau 8 en behaalden het goud met een puntentotaal van 198,55. Het tweede team in deze categorie met de turners Tim Blaauwkamp, Jonah Sluimer, Ruben Reedijk, Paul de Jongh en Gijs Zijderveld werd 192,70 punten vijfde.

De tweede titel kwam op naam van het team uitkomend op niveau 6. Deze ploeg was samengesteld met de turners Dyon Purperhart, Jordi Hagestein, Thomas van der Helm, Thomas Kok en Dennis Swinkels. Zij turnden 207,20 punten bijeen.

De derde titel  werd bevochten op het scherpst van de snede. De jeugdige ploeg  met de turners Gijs Franken, Kenji Paizs, Lance Visser, Frank Scheffer en Martinus Aden, uitkomend op niveau 9,  stond gedurende de hele wedstrijd op de tweede plaats achter de concurrent  S.V. PAX-Hoofddorp. Met het laatste toestel voltige wisten  de O & O-jongens met slecht 0,1 punt verschil het goud voor zich op te eisen. Het totaal kwam uit op 319,85 punten. Het tweede team op dit niveau met Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler, Martijn Bal, Arjan de Veer en Peter Breedveld rangschikten zich met 298,85 punten op de achtste plaats.

Op niveau 4 kwam de turners Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Martijn de Veer, en Danny Hamann in actie.  Zij lagen met 211,80 punten beslag op het brons.
De jongens van niveau 10 Daniël Qualm, Jayden Paton, Soulaiman Tajiiou, Salaheddine Benchikhi en Ryan Franken noteerden met 292, 95 punten een elfde plaats.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.