Handbaldames sv Conventus pakken belangrijke zege op Roda’71

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus pakken belangrijke zege op Roda’71

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de zaalcompetitie nog maar vier wedstrijden oud is hebben de handbaldames van sv Conventus al een belangrijke zege geboekt in de strijd voor de voorste plaatsen in het kampioenschap. Het team versloeg zondag Roda’71, de vermoedelijk sterkste tegenstander in de poule. Het eerste herenteam bleef zondag puntloos in Rotterdam.

Na vorig jaar drie van de vier keer van Roda te hebben verloren, wist het eerste damesteam van sv Conventus zondag dat het een belangrijke wedstrijd werd. Het team begon dan ook enigszins zenuwachtig aan de wedstrijd, met balverlies tot gevolg. Vervolgens ging de strijd gelijk op en nam Conventus zelfs het voortouw door meerdere keren twee punten voor te komen voordat het met rust 8 – 9 stond. Een mindere start van de tweede helft bracht Roda nog even kort op voorsprong, maar het collectief sterk spelende Conventus sloeg ijzersterk terug. Mede dankzij een hechte verdediging kon de tegenstander halverwege de tweede helft nauwelijks meer tot scoren komen, wat het team van coach José Narvaez de mogelijkheid bood om een voorsprong van vijf punten te nemen. De stevige, maar sportieve wedstrijd eindigde voor Conventus na zestig minuten speeltijd in een belangrijke 15 – 20 overwinning.

Ook het eerste herenteam speelde zondag in Rotterdam-Alexander tegen Roda, maar moest voor de wedstrijd al vier man missen en nam drie half geblesseerden mee naar de wedstrijd. Dit opende de deur voor invallers Rogier van Toorn en Max de Rooij. De gehandicapte selectie kende een moeilijke start van de wedstrijd, waarin de achterstand al voor rust tot 11 – 6 opliep. In de tweede helft kwam Conventus beter in zijn spel en kon de tegenstander zelfs tot twee punten naderen, maar kon het gat niet volledig dichten. Uiteindelijk stond er dan ook een 22 – 17 nederlaag op het scorebord.

Het tweede herenteam blijft deze competitie nog steeds ongeslagen dankzij een 18 – 24 overwinning op Helius, terwijl het tweede damesteam met 18 – 8 van Snelwiek verloor. Het derde damesteam kwam zondag niet in actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.