Opnieuw ruime zege voor korfballers sv Conventus

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Opnieuw ruime zege voor korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT -  De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor de tweede wedstrijd op rij een ruime overwinning geboekt. Voor een groot thuispubliek speelde het team een sterke wedstrijd en liep ondanks een spannend begin uit naar een voorsprong van negen punten.

Voor de wedstrijd werd een grote verandering binnen de selectie van sv Conventus duidelijk: vaste trainer/coach Peter Jonker zet voorlopig tot eind december een stap terug vanwege privéomstandigheden. Ondanks dat Jonker nog wel op de bank zal blijven zitten, zal voormalig Conventus coach Benno Snaphaan terugkeren bij de korfbalselectie om de trainer/coach functie op zich te nemen.

In PSV uit Eindhoven trof Conventus een jonge, maar ambitieuze tegenstander. Het team had de opdracht gekregen om direct vanaf de eerste minuut de controle naar zich toe te trekken, maar slaagde hier niet in. Het werd aanvankelijk dan ook een spannende wedstrijd, waarin het sinds deze wedstrijd door WellnessSun gesponsorde team met een nauwe 8 – 6 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft werden de gemaakte afspraken veel beter uitgevoerd, waardoor scherper verdedigd en beter overlegd werd, terwijl de spelvreugde duidelijk zichtbaar werd. Mede dankzij een aantal mooie aanvallen liep het sterk spelende Conventus in het eerste kwartier van de tweede helft van 8 – 6 uit tot 16 – 8. Vanaf dit moment kon de wedstrijd veilig uit worden gespeeld en kon een 22 – 13 zege worden genoteerd. Zo staat Conventus na twee gespeelde wedstrijden op de eerste positie, met een positief doelsaldo van maar liefst achttien doelpunten! Volgende week volgt echter de uitwedstrijd in Asten tegen het sterke Klimop.

Scores sv Conventus
Jorrit de Bruijn 9x, Niels de Kok 8x, Thomas Streefkerk 2x, Samantha Boorsma 1x, Jeroen van de Pol 1x, Rowie Kiel 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.