Doelpuntenfestijn maar geen winst voor Albatros

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Doelpuntenfestijn maar geen winst voor Albatros

ZWIJNDRECHT - De eerste thuiswedstrijd van het vlaggenschip van Albatros leverde wel een doelpuntenfestijn maar geen winst op. Het publiek in de Develsteinhal kreeg maar liefst 59 treffers te zien, maar helaas was het merendeel hiervan voor de gasten uit Eindhoven.

Halverwege de eerste helft hadden Albatros en Rust Roest in een hoog tempo al een 7-10 tussenstand bereikt. In de laatste minuten voor rust was de thuisploeg wat onzorgvuldig en sloeg de Brabantse ploeg een eerste gaatje: 16-20.

De ploeg van Steven de Graaf kreeg het verschil na rust niet meer dicht hoewel er bij 21-26 na 10 minuten nog wat hoop gloorde. Rust Roest echter had in haar eerste aanvalsvak twee loepzuivere dames die samen de helft van de Eindhovense productie voor hun rekening namen. Albatros kon dat scorend vermogen in de tweede helft niet meer bijbenen en zo eindigde deze promotie voor het zaalkorfbal in 25-34.

Het 2e team maakte hard werkend het verschil in de tweede helft en boekte een ruime 18-11 overwinning op het Westzaanse Roda. Ook winst voor het 3e (15-17 tegen OZC 2), het 5e (17-7 tegen KCR 6) het 7e en het 10e, maar verlies voor senioren 4, 6,  A1 en A2.

A1 trof een beter en slimmer KVS en kwam in de eerste helft tekort: 8-15. Toen halverwege de tweede helft de wedstrijd bij tien doelpunten verschil gespeeld was hervond de thuisploeg zich nog en werd het verschil weer teruggebracht, eindstand 19-25. A2 en KOAG A1 knokten een close duel uit en daarbij waren de gasten het gelukkigste: 13-14. A3 klopte THOR A1 in Rotterdam met 10-14.

B1 creëerde in de Develhal legio kansen tegen het Zeeuwse TOGO B1 maar beloonde zichzelf in de 1e helft nog niet: 5-6. In de tweede helft werden de kansen wel goed benut en zo werd uiteindelijk een mooie 14-10 overwinning geboekt.

D1 klopte KOAG D1 met 4-6 en gaat samen met senioren 1 in het volgende bekerrondje optreden tegen Sporting Delta. Een goeie 13-10 overwinning voor F1 op KCR F1 en ook dertien doelpunten voor E3, F2 en F6 en dat betekende in drie gevallen winst!

B2 klopte Vlaardingen B1 met 7-8 en er was een nipte 6-5 nederlaag voor D2 tegen HKC D1. Gelukkig mochten zij later op de dag samen met F5 als teams van de week oplopen met het eerste team.

Foto: CKV Albatros.
 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.