Pelikaan verliest verdiend maar geflatteerd

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest verdiend maar geflatteerd

ZWIJNDRECHT - Vooraf was er nog hoop en vertrouwen op een goede afloop want SHO was de laatste weken niet in goeden doen en verloor de afgelopen week 2 spelers met blessures waaronder de aanvoerder.

Maar SHO begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en overklaste Pelikaan in de beginfase en het gevolg was dat het binnen 3 minuten al 0-1 stond. Voordat het in de 25e minuut 0-2 werd kreeg Jermain Bebrout nog een kans maar hij miste. 10 minuten later werd Jermain vervangen want hij speelde een ongelukkige wedstrijd. Zijn vervanger was Stephan Zwang. Net voor rust werd het zelfs nog 0-3. In de rust werd Angelo Baal, die moeite had met zijn directe tegenstander, vervangen door Achraf Bouchrit.

Zoals zo vaak gaat Pelikaan pas voetballen als het achter staat. En dat bleek ook wel want 6 minuten na de rust was er een mooie aanval en via een steekbal vanuit het middenveld op Randy Kroos kwam hij alleen voor de keeper en met een lob passeerde hij de keeper: 1-3. Pelikaan begon er weer in te geloven en SHO werd angstiger want zij verloren al eerder nadat zij met 2 doelpunten voor stonden. En Pelikaan kreeg de kansen om de aansluittreffer te maken. Achtereenvolgens kregen Stephan Zwang, Lerry Overgaauw (prachtig schot onderkant lat), Anouar Saïd (rebound schot van Lerry Overgaauw), weer Stephan Zwang (na voorzet Randy Kroos) en opnieuw Anouar Saïd (op 5 meter van het doel) die kans om 2-3 te maken. Om nog meer aanvallende impuls te geven werd Mahmut Erol vervangen door Jesper Nossent. Pelikaan kreeg na de wissel nog één kans maar het schot van Jordy van Buren vanaf de zestienmeterlijn werd geblokt. En wat gebeurt er als jezelf de kansen mist? Juist, de tegenstander maakt ze. Toen in de 82e minuut de 1-4 werd gemaakt stortte Pelikaan in en SHO kreeg vleugels en in korte tijd werd de eindstand bereikt: 1-6.

Op basis van de eerste helft was het voor SHO een verdiende overwinning maar Pelikaan heeft van alles geprobeerd om na een desastreuze eerste helft de opgelopen achterstand goed te maken. Dat verdient een pluim maar Pelikaan had het niet zover moeten laten komen. De uitslag is daarom geflatteerd omdat Pelikaan vanaf minuut 46 tot 82 het beste van het spel had en veruit de meeste kansen kreeg.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Angelo Baal (Achraf Bouchrit), Valeri Silva, Mahmut Erol (Jesper Nossent), Manucho Adelino, Lerry Overgaauw, Lucas Adelino, Anouar Saïd, Randy Kroos, Jordy van Buren, Jermain Bebrout (Stephan Zwang).

Stephan Zwang werd ondanks dat hij maar 55 minuten speelde, uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Hij ontving een cadeaubon van InfraLigne, een gezondheidscentrum aan het Stationsplein in Zwijndrecht.

Volgende week is er geen competitiewedstrijd maar een bekerwedstrijd tegen zondag hoofdklasser DOSKO uit Bergen op Zoom. Het aanvangstijdstip is òf 15.00 òf 17.00 uur op het Pelidome. Volgt u de berichtgeving op de site.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.