Korfballers sv Conventus lopen eerste puntverlies op

23 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend voor het eerst punten verloren in de zaalcompetitie. Na twee ruime overwinningen verloor het team van vervangend coach Benno Snaphaan afgelopen weekend met drie punten verschil van Klimop.

De korfballers van Conventus kenden de afgelopen wedstrijden een vliegende start van de zaalcompetitie, waarin telkens met een ruim verschil werd gewonnen. Afgelopen weekend kreeg het team voor het eerst sterke competitie met een uitwedstrijd tegen Klimop uit Asten. Aanvankelijk begon de wedstrijd erg spannend, met Conventus die in de eerste minuten op 2 – 0 achterstand kwam, maar er weer 2 – 2 van wist te maken. Via 4 – 4 en 6 – 6 verloor het Zwijndrechtse team in de slotminuten van de eerste helft door teveel gemiste kansen de aansluiting en ging met 9 – 6 de rust in.

Na instructies van coach Benno Snaphaan begon het team een stuk sterker aan de tweede helft en kwam van de 9 – 6 achterstand zelfs helemaal terug tot 10 – 10. In plaats van dat het team een voorsprong kon nemen, brak het gebrek aan beleving het team op en kwam de tegenstander met 14 – 11 weer op voorsprong. Vanaf dit moment kon Conventus alleen nog maar achter de feiten aanlopen en leed het team een onnodige 18 – 15 nederlaag,

Volgende week krijgt Conventus met tegenstander BMC opnieuw een sterke tegenstander. Op eigen veld moet dan gewonnen worden om mee te kunnen blijven strijden om de voorste posities in het kampioenschap.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.