Opening Vivera Punt Nederhoven

26 november 2015 door Hennie van der Zouw
Opening Vivera Punt Nederhoven

ZWIJNDRECHT - Wethouder Jolanda de Witte opende op donderdag 19 november 2015 het tweede Vivera Punt in de Nederburgh in Nederhoven van de StichtingWelzijn Ouderen Zwijndrecht. Deze plek in de wijk is bij velen bekend (40.000 bezoekers per jaar) om de gezellige activiteiten.

Het ‘gezicht’ in de wijk is ouderenadviseur Gert Klein Hesseling. Hij wordt versterkt met de aanwezigheid van zijn ‘duo-partner’: Irene Zwinkels, wijkverpleegkundige van de Zichtbare Schakel. Beiden zijn actief voor de Vivera Wijkteams. Vanaf nu kunt u Gert iedere vrijdagochtend vinden tussen 9.00 en 12.00 uur in Nederburgh in Nederhoven aan de Duivenvoorde 211a.

De Vivera Wijkteams – wie zijn wij?
Vivera wijkteam professionals zijn bekende en nieuwe professionals die dicht bij de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam staan. Deze professionals zijn op de hoogte van wat er in de wijk leeft en speelt. Dit horen ze ook graag van u, loop daarom ook eens bij ons binnen. Daarnaast komt u de professionals ook tegen in uw wijk en zijn ze op vaste momenten te vinden bij u in de buurt. De teams bestaan uit professionals vanuit diverse Vivera organisaties voor wonen, zorg en welzijn. Denk hierbij aan de wijkverpleegkundigen van de Zichtbare Schakel (Aafje en Internos), de ouderenadviseur van de SWOZ, de consulenten van MEE (onafhankelijke cliëntondersteuning voor mensen met een beperking), de maatschappelijk werkers van Vivenz, de sociaal makelaars van Diverz, de Wmo-ondersteuner en de Sociaal Raadslieden van gemeente Zwijndrecht. De Vivera wijkteams werken daarnaast samen met onder meer huisartsen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Het Vivera wijkteam – wat doen we?
Het Vivera wijkteam denkt graag met u mee. Wij pakken signalen op, geven antwoord op vragen, spreken af op locatie of komen bij u thuis wanneer
dit wenselijk is. Eén van de teamleden wordt de vaste contactpersoon om samen met u antwoorden op de vragen te zoeken én te vinden. De Vivera professional denkt in mogelijkheden en komt tot een passende oplossing – samen met u.

Signalen uit de buurt nemen wij serieus en oplossingen worden gevonden met familie, vrienden of vrijwilligers (tijdens activiteiten) en professionals. De inzet is zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. Van een adviesgesprek, ondersteuning en kortdurende begeleiding tot aan het voorkomen van problemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.