Korfballers sv Conventus komen tijd tekort voor een gelijkspel

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus komen tijd tekort voor een gelijkspel

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus waren afgelopen zondag volledig gewaagd aan tegenstander BMC, maar het verdiende gelijkspel bleef echter uit. Voor een groot thuispubliek kwam het team van coach Benno Snaphaan net tijd tekort voor gelijkmaker en verloor met één punt verschil.

Conventus kreeg zondag BMC op bezoek, een team dat net één plaatsje boven het Zwijndrechtse team in de competitie stond. Het zou een belangrijke wedstrijd worden: de winnaar zou de eerste plaats in het kampioenschap bezetten.

In de openingsminuten bleek al snel dat beide partijen goed hun huiswerk hadden gedaan, wat uit twee bijzonder goed functionerende verdedigingen bleek. Voor de rust zou er hierdoor slechts zeven maal worden gescoord, met een 3 – 4 achterstand voor Conventus na het eerste halfuur. In de tweede helft zou er iets meer worden gescoord, waarbij beide partijen volledig aan elkaar gewaagd bleven. Na een 9 – 9 stand kwam BMC zeven minuten voor tijd echter via twee aanvallen op een 9 – 11 voorsprong. Twee minuten voor het eindsignaal wisten de Zwijndrechtse korfballers het gat nog tot 10 – 11 te dichten, waarna het team in de slotseconden nog een vrije bal mee kreeg. Deze bal werd echter gemist, waarna de scheidsrechter direct affloot en het verdiende gelijkspel uitbleef.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.