Niet volledig fitte handbaldames sv Conventus pakken toch een ruime zege

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Niet volledig fitte handbaldames sv Conventus pakken toch een ruime zege

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus waren zondag zeker niet in topvorm, maar dit weerhield het Zwijndrechtse team er niet van om een ruime overwinning op Saturnus’72 te pakken. Het team had het in de eerste helft nog kortstondig lastig met de uit Ridderkerk afkomstige tegenstander, maar bouwde vervolgens een ruime voorsprong op.

Met Saturnus als tegenstander ging Conventus op bezoek bij één van de zwakkere ploegen in de competitie. Het Zwijndrechtse team was echter verre van fit met enkele speelsters die ziekjes of licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen. Toch slaagde Conventus er in om direct een 0 – 3 voorsprong te pakken, maar deze sterke start werd gevolgd door een mindere periode. Dit gaf Saturnus de kans om zelfs een 5 – 4 voorsprong te pakken, maar vanaf dit moment wist het team van coach José Narvaez zich te herpakken en knokte zich terug tot een 6 – 12 voorsprong in de rust. Ondanks dat het niet volledig fitte team zeker geen perfect spel liet zien, kon de voorsprong in de tweede helft verder worden uitgebouwd. Hierbij werd het team geholpen door keepsters Chantal Buster en Linday Kaan, welke vier strafworpen wisten te houden en het team zo aan een ruime 15 - 24 overwinning hielpen.

Het  eerste herenteam van Conventus reisde zondag naar Pijnacker voor een wedstrijd tegen Oliveo. Qua veldspelers was het team vrijwel compleet, maar beide vaste keepers van het team – Brent Kool en Jordy Vreugdenhil – ontbraken. Hiervoor moest de keeper van het tweede herenteam – Leo Biesbroek – invallen, na er zelf al een wedstrijd op te hebben zitten. Conventus begon de wedstrijd te afwachtend, waarbij het de tegenstander teveel ruimte liet in de verdediging, terwijl de Zwijndrechtse heren ongelukkig waren in de aanval. Na een 18 – 12 ruststand vocht Conventus in de tweede helft met meer beleving, maar de achterstand was al te groot. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 38 – 25 nederlaag op het scorebord.

Het tweede herenteam greep zondag met 20 – 17 net naast de overwinning op Saturnus, terwijl het tweede damesteam eveneens puntloos bleef met een 20 – 13 nederlaag tegen Oliveo.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.