Geen surprise voor Albatros

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Geen surprise voor Albatros

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros had afgelopen zaterdag geen surprise in petto tegen het nog ongeslagen Sporting Delta. De matig spelende Dordtse tegenstander mocht aan het eind van de wedstrijd in de volle, maar te sfeerloze Develsteinhal toch twee punten mee naar huis nemen. De Drechtstedenderby kwam eigenlijk nooit lekker op gang, want beide ploegen hielden er geen al te hoog tempo op na. Albatros, dat met het oog op het aantal tegentreffers in de afgelopen wedstrijden investeerde in het verdedigende werk, ontbeerde nu de nodige aanvallende kracht. In de rust prijkte er dan ook een schotklok-onwaardige 6-8 tussenstand op het scorebord.

Na rust kwam bij Albatros langzaam het besef dat Sporting Delta de topvorm ontbeerde en via 9-9 en 9-12 klampte de thuisploeg  bij 13-14 voor de laatste keer aan. Helaas  was er opnieuw geen winst voor de Zwijndrechtse Overgangsklasser: 16-18.

Albatros 2 liep in de wedstrijd tegen Valto 2 al snel een grote achterstand op. De korfballers uit De Lier hadden meer rebound en schoot naar hartenlust raak waardoor er een 5-14 achterstand op het scorebord verscheen. Bij rust was het verschil al iets kleiner gemaakt (9-15). In de tweede helft brachten de invallers het nodige scorende vermogen en werd de achterstand bijna volledig ingelopen. Het schip strandde echter jammerlijk bij 23-24.

Het hoogste aantal treffers kwam zaterdag op naam van de routiniers van Albatros 10. DeetosSnel 7 werd met 12-30 afgedroogd!  Twintig treffers voor senioren 5 dat het 3e team van DVS ’69 ruim aftroefde en de laatste weken in de juiste vorm steekt: 20-9.

Ook 20 treffers voor het 4e dat in de eerste helft voorsprong nam dankzij makkelijk scorende dames. Tegenstander DSO 3 knokte zich in Klundert in de slotfase weer langszij en via 17-16 zelfs op voorsprong, maar Jarno Pons was vastbesloten twee punten mee naar huis te nemen en scoorde vlak voor tijd met een toverbal de 19-20. Grote uitslagen ook voor F2 (18-5 tegen Nexus F1) en voor A3 dat Scheldevogels A1 in Bergen op Zoom met 7-17 versloeg.
A1 leek in de eerste helft nog een beetje timide tegen het felle Sporting Delta, maar gooide in de tweede helft alle schroom van zich af. De 11-10 voorsprong bij rust werd gestaag uitgebouwd en met name de dames hadden weer een groot aandeel in de score. De thuisploeg speelde een fantastische tweede helft en stuurde Sporting Delta met een 22-15 nederlaag naar huis. 

Het kleinst mogelijke verschil bij de wedstrijden van A4, C1, D1 en F1. A4 en F1 verloren nipt van respectievelijk Conventus A1 (11-10) en Vitesse F1 (11-12) terwijl C1 haar meerdere moest erkennen in KCR C2 (9-10). D1 had steun aan haar nieuwe outfit en won met 8-9 bij Nieuwerkerk D1. Conventus C1 en Albatros C2 deelden de punten: 4-4.

Albatros 3 reisde naar Hoorn om ADOS 2 te bestrijden, maar verloor onnodig met 16-12. Ook geen winst voor A2 dat DVS A1 met de winst aan de haal zag gaan. B2 won met 10-14 van Ventura Sport B1 en E3 blijft ongeslagen door Triade E2 met 13-1 te verslaan.

A.s. zaterdag vanwege 5 december slechts een beperkt programma en geen wedstrijden voor de wedstrijdkorfbalteams.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.