Kasteel Develstein in middeleeuwse stijl officieel geopend

01 december 2015 door Hennie van der Zouw
Kasteel Develstein in middeleeuwse stijl officieel geopend

ZWIJNDRECHT - Trompetgeschal en kanonschoten... Vrijdag 27 november werd Kasteel Develstein op indrukwekkende wijze officieel geopend door burgemeester Dominic Schrijer met het afvuren van een kanonschot.

De voorzitter van Stichting Kasteel Develstein, Jan Jongeneel, schetste de lange weg  van onderzoek,  plannen en inzamelen van de benodigde  middelen voordat het eiland dit jaar gerestaureerd kon worden. 

Op basis van nauwkeurige tekeningen uit 1747 van bewoner Adam van Broeckhuysen heeft het eiland, gelegen voor de christelijke scholengemeenschap het DevelsteinCollege, de vorm van een bastion met strakke schuine kanten. Ook het in staal uitgevoerde torentje is op originele grootte nagemaakt aan de hand van deze tekeningen. De contouren van het kasteel komen weer tot leven in de bestrating waar een groot tableau met alle namen van de sponsoren te vinden is.

Op het eiland werden de genodigden en belangstellenden verwelkomd door kasteelheer Cornelis van Beveren, gespeeld door Mitchell Scholtes, docent van het DevelsteinCollege, die hen daarna een rondleiding over het eiland gaf. De opening werd afgesloten met een flitsend eenentwintigste-eeuws dansoptreden van leerlingen van de school

Fotobijschrift: Burgemeester Dominic Schrijer (midden) opende het Kasteel Develstein met een kanonschot.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.