Sinterklaas komt letterlijk bij Scouting Panoord aanvliegen

07 december 2015 door Hennie van der Zouw
Sinterklaas komt letterlijk bij Scouting Panoord aanvliegen

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Dit jaar verliep het bezoek van Sinterklaas aan Scouting Panoord anders dan de afgelopen jaren. Sinterklaas besloot namelijk de uitdaging aan te gaan en de nieuwe tokkelbaan van Scouting Panoord te gebruiken om zijn opwachting bij de kinderen te maken. Na deze bijzonder aankomst kon ook bij de scouting het feest beginnen.

Het begon namelijk niet goed. Nadat de kinderen stonden opgesteld voor de opening van hun Sinterklaasopkomst kwamen de pieten al zoekende aanlopen. Zij waren Sinterklaas kwijt, en wisten niet waar hij was. En zij maakte zich zorgen, want zij hadden bij de ingang van het avonturenbos wel zijn mijter, staf en mantel gevonden. Gauw gingen de kinderen in het bos op zoek naar Sinterklaas. Die bleek boven op de uitkijktoren van Panoord te staan, om de nieuwe tokkelbaan uit te proberen. Het motto van scouting is ‘Laat je uitdagen’ en die nam Sinterklaas aan. En met de afdeling via de tokkelbaan maakte hij zijn entree op Panoord.

Daarna kon het feest echt beginnen. De kinderen zongen liedjes, kregen van Sinterklaas te horen wat ze allemaal voor goede dingen hadden gedaan afgelopen jaar, en gingen uiteraard met mooie cadeaus weer naar huis. De oudere leden van Scouting Panoord hielden daarna hun eigen Sinterklaasopkomst en maakte met spellen als ‘Pakjeseiland’ en de ‘Ik hou van Sinterklaas’ show het jaarlijkse feest weer compleet.

En na het vertrek van Sinterklaas maakt Panoord zich weer op voor het volgende grote evenement, de kerstmarkt. Op 19 december is iedereen vanaf 15.00 van harte welkom. Op de kerstmarkt worden allerlei leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. En we sluiten de dag af met de kerstloterij, waar u ter plaatse nog loten voor kunt aanschaffen. Hiermee steunt u uw lokale scoutingvereniging.

Deze en andere activiteiten vinden plaats op ons terrein op sportpark Bakestein waar zowel binnen als buiten voldoende ruimte hiervoor is. De voormalige manege waar Panoord gehuisvest is, biedt een grote overdekte ruimte en heeft onder andere een eigen klimmuur. Daarnaast beschikt Scouting Panoord over een groot buitenterrein, een omheind gebied met ruime grasvelden, een kampvuurkuil, een uitkijktoren en een echt avonturenterrein. Scouting Panoord is de grootste vereniging uit de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.