Aapjes voor Cystic Fibrosis

10 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het DevelsteinCollege brengt ieder jaar zijn leerlingen in beweging voor een goed doel. Dit jaar zetten de leerlingen zich in voor de Stichting Muco & Friends. Om aandacht te vragen voor deze ziekte en om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor deze Stichting verkochten alle leerlingen de afgelopen weken zoveel mogelijk aapjes van de Stichting Muco & Friends, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan deze stichting.

Tijdens een feestelijke bekendmaking van de totale opbrengt, met een optreden van Jason Bouman, ambassadeur van Stichting Muco & Friends, nam leerlinge Shirley Vermeeren namens de stichting op donderdag 10 december een cheque t.w.v. € 24.800,- in ontvangst. Voor de klas (DT46) en leerlingen die de meeste aapjes hebben verkocht, stond een reuzenknuffelaap klaar. Van alle leerlingen wist Iris Buytendijk uit DH22 met maar liefst 54 apen de meeste knuffels voor het goede doel te verkopen.

Shirley Vermeeren, leerlinge van het DevelsteinCollege, heeft Cystic Fibrosis (CF), oftewel taaislijmziekte. Ondanks haar ongeneeslijke ziekte  gaat zij gewoon dagelijks naar school, neemt deel aan de lessen gymnastiek en hoopt dit jaar het vmbo-t af te ronden. In de klas van Shirley is iedereen op de hoogte van haar ziekte en na deze actie voor het goede doel weten ook alle medeleerlingen wat CF inhoudt. Alle docenten en leerlingen hebben zich keihard ingezet om zoveel mogelijk knuffelaapjes te verkopen voor de stichting. ,,Super cool!” is Shirley’s eerste reactie op het bedrag dat de actie heeft opgebracht en dat wordt ingezet als onderzoeksgeld. ,,Dit had ik echt niet verwacht! Ik ben er zo blij mee en ‘apetrots’ op alle leerlingen.”

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Jason Bouman (ambassadeur van Stichting Muco & Friends), Iris Buitendijk (DH22), Shirley Vermeeren (DT46) en Jeroen Vis namens de Commissie Goed Doel van het DevelsteinCollege. In totaal hebben alle leerlingen door de verkoop van knuffelaapjes een bedrag van € 24.800,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fibrosis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.