Handbalsters sv Conventus verslaan ongeslagen Atomium

14 december 2015 door Hennie van der Zouw
Handbalsters sv Conventus verslaan ongeslagen Atomium

ZWIJNDRECHT - De handbalsters van sv Conventus hebben zondag bijzonder goede zaken gedaan voor het kampioenschap door het tot dan toe ongeslagen Atomium te verslaan. Het team kwam sterk uit de startblokken en kon de in de eerste helft opgebouwde voorsprong in de laatste dertig minuten behouden. Ook het eerste herenteam speelde zondag een sterke eerste helft, maar in tegenstelling tot Conventus’ dames kon dit team het voordeel niet behouden.

De dames van Conventus wisten voor de wedstrijd al dat het niet eenvoudig zou worden tegen Atomium. Vorig jaar had het team nog van het team uit Rotterdam-Zuid verloren, na het in de eerste helft te hebben laten liggen. Dit wilde coach José Narvaez voorkomen en hamerde er voor de wedstrijd op dit niet nogmaals te laten gebeuren. Het bleek het beoogde effect te hebben: Conventus begon sterk aan de wedstrijd en kon halverwege de eerste helft zelfs een voorsprong opbouwen die met een 9 – 13 ruststand zelfs vier punten bedroeg.

Maar al vroeg in de tweede helft verloor het team Suzan van Middelkoop, terwijl ook Wendy Camper de wedstrijd niet vol wist te maken vanwege een blessure. Hiermee verloor het team twee belangrijke speelsters, maar het gemis werd opgevuld door een goed spelende Lindsey Slot en Brigitte Speets, terwijl keepster Chantal Buster wederom veel ballen wist te houden. Zo slaagde Conventus er toch in om een voorsprong van drie doelpunten te behouden, met een 16 – 19 overwinning als eindresultaat. Met deze zege stijgt Conventus naar de tweede plaats in het kampioenschap, met evenveel punten, maar iets minder doelsaldo als Roda’71.

Het eerste herenteam speelde zondag eveneens tegen Atomium, dat in het kampioenschap één plaats boven het Zwijndrechtse team stond. Het team rook kansen en die bleken er aanvankelijk ook te zijn. De wedstrijd begon echter slecht met Henk  Vlot die na een aanvaring met de keeper al snel een punt achter zijn wedstrijd moest zetten, maar het team pakte het vervolgens sterk op en konden zelfs een 6 – 10 voorsprong opbouwen. Voor de tweede helft breidde Atomium echter hun team uit met vier spelers uit het eerste team van de vereniging, dat landelijk in de tweede divisie spelen. Hierop waren de Jonge Zwijndrechtse selectie en de scheidsrechter niet opgewassen, waardoor het spelbeeld al snel volledig omsloeg en er een 26 – 16 nederlaag volgde.
Het tweede damesteam speelde als enige niet tegen Atomium, maar tegen Saturnus’72, waar het met 16 – 16 tegen gelijkspeelde. Het derde damesteam en het derde herenteam kwamen afgelopen weekend niet in actie.

Foto-credit: Gertjan Doodkorte / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.