Kampioenenregen bij Twirlteam Accelerando

16 december 2015 door Hennie van der Zouw
Kampioenenregen bij Twirlteam Accelerando

ZWIJNDRECHT - Wat een weekend heeft Twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht achter de boeg. Zaterdag en zondag 12 en 13 december waren de Nederlands Runner-up Kampioenschappen in Almere. Op zaterdag waren de ensembles, small- en large teams uit geheel nederland aan de beurt.

Deelname aan deze dag was voor Accelerando zeker niet zonder succes, want na 5 jaar in de top 3 van nederland te hebben gestaan, werd het C-team, uitkomend in de large-team preteen categorie,  benoemd tot nederlands kampioen. Bij deze ene titel bleef het echter niet, want ook het ensemble  dat nog maar net na de zomervakantie is gestart kwam de eer ten goede om nederlands kampioen te worden. Zij kwamen uit in de junior categorie. Dit team bestaat uit Romy Kruyt, Larissa Leensvaar, Bonita de Ruiter en Emma en Manon Heppenhuis.

Het small team ‘twirlgirls’ (ook uitkomend in de junior categorie) wist een zilveren plak te scoren. Het B-team (large team, senior) behaalde deze dag een 4e plek. Zij wisten met deze plek ook vele teams uit Nederland te verslaan. Op zondag gingen de kampioenschappen verder met verschillende solistische onderdelen.

Ook deze dag werden er weer gouden plakken gescoord en wel bij het duo Larissa Leensvaar & Manon Heppenhuis en bij het duo Romy Kruyt & Emma Heppenhuis. Beide duo’s kwamen uit in de categorie duo dance, echter in een verschillende leeftijdscategorie. Ook Ilse Gort wist met haar optreden bij het onderdeel 1-baton nederlands kampioen te worden. Zij nam haar gouden plak met een overwinningsdansje in ontvangst. Het duo Amber van Gelder en Bonita de Ruiter behaalden bij het onderdeel junior duo twirling een zilveren plak. Er werden ook drie bronzen medailles gewonnen en wel door Manon Heppenhuis bij het onderdeel 2-baton, Bonita de Ruiter bij het onderdeel super x-strut en door het duo Ilse Gort en Xanthi Romein bij het onderdeel duo dance.

Wat een geweldig weekend heeft deze vereniging toch achter de rug. Bij dit weekend blijft het voor deze vereniging echter (nog) niet, want in januari gaan de kampioenschappen weer verder. Ook dan zullen deze kampioenschappen weer in Almere worden gehouden. Er heerste grote euforie na het behalen van deze resultaten bij Twirlteam Accelerando. Met grote blijdschap en trots gaan de leden en instructie de feestdagen tegemoet. Accelerando wenst iedereen via deze weg fijne feestdagen en een sportief en gezond 2016.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.