Eerste punten voor Albatros op de valreep van 2015

21 december 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste punten voor Albatros op de valreep van 2015

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van Albatros heeft de eerste punten in de Overgangsklasse te pakken. Op de valreep van het jaar 2015 werd de belangrijke wedstrijd tegen Victum/War Child in Houten met 20-26 gewonnen. De overwinning van afgelopen zaterdag betekende de eerste zege in een wedstrijd met schotklok in ruim twee jaar. In het seizoen 2013-2014 speelde Albatros ook in de Overgangsklasse maar degradeerde puntloos en ook dit seizoen ging Albatros al vijf keer voor nul aan de kant. Wel werd de bekerwedstrijd tegen Sporting Delta onlangs in winst omgezet en is de vorm van het vlaggenschip wekelijks groeiende.

In de eerste helft stond er wel wat druk op beide teams in de sfeerloze sporthal in Houten en kwam er geen licht tussen beide teams: 9-9. Na rust ging Albatros aanvallend scherper spelen en stonden de doelpuntenmakers tijdig op. Albatros liep via 14-14 weg naar 14-17 en 15-20 . Victum klampte nog één keer aan, maar opnieuw vier doelpunten op rij  van de Albatrosheren stelden de overwinning veilig.  Opluchting voor de Zwijndrechtse ploeg die nu met Kerstreces mag om in het nieuwe jaar klaar te zijn voor een oefenwedstrijd tegen Benfica en de bekerwedstrijd tegen Movado.

Ook de andere selectieteams presteerden over het algemeen goed. A1 sleepte dankzij een late treffer van Michiel den Toom een 18-18 gelijkspel binnen bij DeetosSnel A2. Bij rust leidde de goed spelende Dordtse ploeg met 10-8, maar Albatros bleef in de tweede helft knokken voor een goed resultaat. Aanvoerder Youri Fortuin bracht Albatros met twee treffers bij 17-15 langszij, maar toch leken de punten bij 18-17 in Dordrecht te blijven. De gelijkmaker en het punt waren echter dik verdiend voor de ploeg van Alex en Roeland die nu aanklampt bij de middengroep in haar poule.

B1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Sporting Delta B2, maar won wel: 8-11. Ook C1 pakte twee punten en klopte ACKC C1 met 4-5 en D1 versloeg Maassluis D1 met 8-4. Een goede periode tot halverwege de eerste helft maakte het verschil (rust: 6-2) en in de tweede helft kwamen beide teams moeilijker tot scoren. E1 kwam tegen PKC D1 met 4-6 achter, maar werd toen wakker en scoorde negen keer op rij: 13-6! F1 deed het goed tegen koploper Fortuna maar moest de winst met 12-14 aan de Delftse ploeg laten.

Albatros 2 verloor onnodig in een matige wedstrijd bij Excelsior (15-14), het 4e verzuimde koploper Fortis 2 pijn te doen (15-23) en het 7e verloor de topper tegen Merwede 5 met 11-16. Lichtpuntjes waren de 26-12 winst van senioren 10 op ACKC 3 en de 5-13 winst van A2 bij ACKC A1.
Ook was er winst voor B2 en B3 die respectievelijk GKV B2 met 6-7 en Maassluis B3 met 6-11 versloegen. Maar liefst 21 treffers voor D2 dat KCC D2 met 5-21 afdroogde en ook F4 scoorde er lustig op los. Merwede F3 werd met 8-16 verslagen. D4 speelde een spannende wedstrijd tegen SKV D1, maar twee afstandstreffers van Sanne van der Biezen waren belangrijk in de slotfase: 5-4.

Bij F6 debuteerden Ben en Quinten, maar de winst ging met 9-13 naar Oranje Wit F4.
De komende weken wordt er vanwege de Kerstvakantie minder getraind, maar op woensdag 30 december organiseert Albatros haar jaarlijkse Gerard Los Vaardigheidsdag voor de B- tot en met F-jeugd en de welpen.
Fotobijschrift: 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.