Korfballers sv Conventus terug bovenaan met zege op NKV

21 december 2015 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus terug bovenaan met zege op NKV

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zich afgelopen weekend weer terug naar de gedeelde eerste plaats in het kampioenschap geknokt. Het team dat voor het laatst door invallend coach Benno Snaphaan werd gecoached draaide in de tweede helft een kleine achterstand om in een overwinning met twee doelpunten verschil.

De zondagmiddag gespeelde wedstrijd tegen NKV werd vlak voor de start nog belangrijker toen bleek dat koplopers in het kampioenschap BMC en Klimop beiden hadden verloren. Een zege zou het Zwijndrechtse team op gelijke hoogte met deze teams kunnen blijven. Direct in de eerste minuten bleken beide teams aan elkaar te zijn gewaagd met een gelijk opgaande strijd, waarbij het echter NKL was dat het voortouw nam. Met rust stond er dan ook een minimale 8 – 9 achterstand op het scorebord.

Gedurende de rust maakte Snaphaan het team duidelijk dat het NKV veel moeilijker moest maken om zo een snelle voorsprong te forceren. Conventus kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer en kon via een 10 – 10 stand zelfs twee punten voorsprong nemen, waarna het NKV was dat het gat weer moest dichten. Zeven minuten voor het eindsignaal kwam NKV van 14 – 12 terug tot 14 – 13, waarmee het voor het thuispubliek bijzonder spannend werd. Vier minuten later was het echter Samantha Boorsma die de twee punten voorsprong herstelde naar 15 – 13. Vervolgens kwam NKV weer terug tot 15 – 14 voordat topscoorder Thomas Streefwerk het verlossende doelpunt scoorde en het eindresultaat op een 16 – 14 overwinning vastlegde.

Met deze overwinning staat Conventus nu samen met Ready’60, BMC en Klimop gedeeld op de eerste plaats, waarvan Conventus het beste doelsaldo heeft. Vanaf het nieuwe jaar neemt Peter Jonker het stokje na enkele maanden rust weer over van Benno Snaphaan als trainer/coach van het team.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.