Gemeenteraad bezoekt JOP’s in Zwijndrecht

23 december 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeenteraad bezoekt JOP’s in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - In september en oktober is een aantal leden van de Zwijndrechtse gemeenteraad in de avond de straat op gegaan. Samen met de wijkagent, het jongerenwerk van Diverz en de straatcoaches bezochten zij een aantal jongerenontmoetingsplaatsen (JOP’s) en spraken daar met de jeugd.

Ook burgemeester Schrijer is een avond meegegaan. JOP’s zijn ingerichte plekken in de buitenruimte waar jongeren kunnen staan. Er zijn afspraken gemaakt over het gebruik.

Binnen de gemeente Zwijndrecht is er de afgelopen jaren veel gedaan voor de jeugd in de openbare ruimte. Naast het plaatsen van diverse JOP’s is er aan de Jupiterstraat een voetbalkooi gerealiseerd. Ook het voetbalveld aan de Kloosstraat is opgeknapt en er worden in diverse wijkcentra door Diverz extra activiteiten en inloop voor jeugd georganiseerd.

Politie, jongerenwerk en straatcoaches zijn veel op straat te vinden om de signalen op te vangen, in te spelen op overlast situaties en vooral veel contact te hebben met jongeren en overige bewoners.

Onder begeleiding van de professionals is de raad de straat op gegaan. Doel van de bezoeken en gesprekken was om een beeld krijgen wat er speelt op  de straten van Zwijndrecht, hoe hiermee wordt omgegaan en wat concreet de resultaten zijn. De reacties van de raadsleden waren dan ook heel positief. “Het is erg nuttig om op deze manier met elkaar de straat op te gaan. Waar er vaak gesproken wordt over jongeren is hier de kans om met jongeren in gesprek te gaan over hun ervaringen.” aldus jongerenwerker Michel Weening.

Gezien alle positieve reacties is het plan om dit soort acties vaker te organiseren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.