Eigenaar Marshall Museum wil voertuigen terug

10 januari 2007

ZWIJNDRECHT - De eigenaar van het Marshall Museum in Zwijndrecht, Jaap de Groot, is boos op het bestuur van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in het Brabantse Overloon. Vorig jaar verhuisden driehonderd voertuigen uit het Marshall Museum naar het oorlogsmuseum, waarna op die locatie het ‘Liberty Park’ werd geopend.

Later stapelden meningsverschilen tussen De Groot en het bestuur van het oorlogsmuseum zich op, onder meer over het zonder overleg verkopen van een Amerikaanse tank. De Groot wil dat het bestuur van het museum in Overloon aftreedt. Gebeurt dat niet, dan wil hij de driehonderd voertuigen terug. De Zwijndrechter zou hiervoor zelfs een rechtszaak hebben aangespannen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.