Geslaagde vaardigheidsdag bij Albatros

04 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Geslaagde vaardigheidsdag bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Traditioneel sluit de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros het jaar af met de Gerard Los Vaardigheidsdag genoemd naar haar erevoorzitter. Ook de 10e editie is vorige week weer een geweldige happening geworden.

Hoewel de activiteit in de loop der jaren is uitgedund en de oudere jeugd langzamerhand afhaakte, blijken de jongsten van de vereniging nog lekker fanatiek en waren de zogenaamde welpen, pupillen en aspiranten op 30 december in ruime mate vertegenwoordigd. Méér dan 100 kids verzamelden om 10.00 uur in de Develsteinhal voor de uitleg van de oefeningen en toen kon het spektakel beginnen.

Na heel veel schoten en doorloopballen, gooien met ballen en pittenzakjes en het altijd super leuke één tegen één tegen een selectiespeler kon de balans worden opgemaakt.

Er was voor alle welpen een mooie medaille, voor iedereen patat met een snack en nog een leuk eindspel en toen steeg de spanning naar grote hoogte: de prijsuitreiking. Er kwamen voorspelbare maar ook verrassende winnaars uit de bus, maar iedereen had wel super goed zijn best gedaan en eigenlijk waren het uiteindelijk allemaal winnaars. De medailles en wisselbekers werden als volgt verdeeld:

B-jongens: 1. Gijs van der Velden 2. Niels Ronhaar 3. Sander Punt
B-meisjes: niet uitgereikt
C-jongens: 1. Luc Hulsman 2. Thijmen Wensveen 3. Matthijs Mulder
C-meisjes: 1. Amber Paans 2. Linda Bakker en Fleur Hagedoorn
D-jongens: 1. Jorien Jordaan 2. Thomas Barendregt 3. Damian de Vries
D-meisjes: 1. Fleur Bos 2. Marèl de Heer 3. Daphne Boone
E-jongens: 1. Jesse Lommers 2. Tim van der Wal 3. Peter van Houdt
E-meisjes: 1. Belle van Maanen 2. Nadia Walters 3. Frederique van der Hoek
F-jongens: 1. Thijs Lommers 2. Sam Kremers 3. Daan van Veen
F-meisjes: 1. Milou Bakker 2. Esmee Hoogendoorn 3. Noa Mook

Door de hulp van onvermoeibare selectiespelers, ouders en trainers werd het een super geslaagde dag!

In de avonduren hielden ook het G-team, de recreanten en de BBB-ploeg hun eigen vaardigheidsdag en daar gingen de bekers mee met de G-spelers Ousama Bachar en Simone Lagendijk. Wijn was er voor de beste senioren Michel Carton en Gerda Boom.

Het nieuwe jaar 2016 startte met een rustig speelweekend op 2 januari met bijna alleen maar thuiswedstrijden voor Albatros. Senioren 5 begon het nieuwe jaar met een wedstrijd tegen de directe concurrent Nieuwerkerk 7.  De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en het lukte Albatros niet om een gat te slaan in de eerste helft. In de tweede helft ging het in het begin nog steeds gelijk op, maar aan het einde van de wedstrijd wist Albatros toch een gat te slaan en werd verdiend met 13-9 gewonnen.

Albatros 6 trad aan tegen Voltreffers, de vorige wedstrijd tegen de ploeg uit Oosterhout werd met 16-7 verloren dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden. De ploegen gaven elkaar in de eerste helft weinig toe en gingen rusten met een gelijke stand. Na rust wist Albatros een voorsprong te pakken en deze niet meer prijs te geven, 13-10. Ook het 8ste begon het nieuwe jaar met een overwinning en versloeg DSO 6 met 14-5. Het 7e klopte NIO 3 met 18-11.

A4 kreeg zaterdag de nodige invallers uit B1 en klopte Oranje Zwart A1 met maar liefst 9-2.

Bij de jeugd speelde B2 een goede pot tegen Vlaardingen B1 en won met 13-3. D5 speelde in Oud Gastel tegen koploper Juliana. Ondanks een 2-0 achterstand wist D5 goed spelend terug te komen en werd met 3-5 gewonnen.

Mooie uitslagen waren er ook voor E2 en E4. E2 wist Olympia met maar liefst 21-5 te verslaan en E4 was te sterk voor Merwede, 1-10.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.