Start Boodschappendienst van de SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht)

06 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Start Boodschappendienst van de SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht)

ZWIJNDRECHT - Door uitbreiding van de dienstverlening met deze boodschappendienst  is er een totaalpakket ontstaan waardoor ouderen langer zelfstandig in hun vertrouwde omgevingen kunnen blijven wonen. De SWOZ profileert zich niet voor niets als partner in zelfstandigheid.

De boodschappendienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, die tijdelijk of blijvend, zelf niet meer in staat zijn om boodschappen te doen.

En ook in hun omgeving moeilijk iemand kunnen vinden die de wekelijkse boodschappen kan halen. Tijdelijk kan zijn als men uit het ziekenhuis komt, maar ook als een familielid/buur met vakantie gaat die normaal de boodschappen doet.

De SWOZ is een samenwerking aangegaan met de SPAR Heerjansdam. Een vrijwilliger van de SWOZ haalt de boodschappenkratjes op en brengt deze op vrijdag tussen 14:00 -16:00 uur bij de deelnemers langs. Als er hulp nodig is met het wegzetten van de boodschappen doet de vrijwilliger dit ook. Men betaalt aan de SWOZ en deze betaalt de boodschappen weer aan de SPAR, zodat men niet aan de deur hoeft af te rekenen.

Voor deze service betaalt men € 4,75 per keer aan bezorgkosten. Men kan ook besluiten b.v.  1 x per 2 weken boodschappen te bestellen, het is geen verplichting om dit wekelijks te doen. Er wordt een SPAR-prijslijst aangeboden, die eenmaal per 2 maanden wordt aangepast, zodat men een indruk heeft van de prijzen. Prijzen ontlopen elkaar niet veel tussen de verschillende supermarkten. De boodschappendienst en de andere diensten van de SWOZ worden verricht door vrijwilligers. De SWOZ is altijd op zoek naar vrijwilligers.

Voor meer informatie over de boodschappendienst of vrijwilligerswerk kan men contact opnemen met het loket van de SWOZ 078-6206060 of via de website www.swoz.com.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.