Burgemeester Schrijer bezoekt woensdagmiddag Geode Zwijndrecht in het Baken

08 januari 2016
Burgemeester Schrijer bezoekt woensdagmiddag Geode Zwijndrecht in het Baken

ZWIJNDRECHT - Aanstaande woensdagmiddag 13-1-2016 bezoekt burgemeester Schrijer de vereniging Geode om 15.15 uur.

Geode laat dan nogmaals zien wat zij daar allemaal doen aan activiteiten naast hun vaste activiteiten in het Develstein.
De gemeenteraad heeft al eens eerder een kijkje kunnen nemen bij Geode op een oriëntatieavond in het Baken aan het Slagveld.

De gemeenteraad is ook woensdagmiddag van harte welkom om te zien hoe ondertussen de vereniging Geode  (al meer dan veertig jaar actief in Zwijndrecht) in het Baken actief is. Uiteraard zijn geïnteresseerden ook altijd welkom in het Geodroom zoals deze locatie te boek staat bij Geode.

Mineralen verzamelen en verwerken is een hobby voor mensen van jong tot oud, die op deze locatie begeleid worden door actieve vrijwilligers, die vele facetten, invalshoeken en belevingen heeft. De geologie van de aarde, maar ook de origine van Zwijndrecht is voor geologen heel levendig.

Activiteiten die in het Geodroom plaats vinden zijn o.a edelsmeden en slijpen, facetteren en vrij slijpen, sieraden maken, jeugd activiteiten maar ook het  micromount werk. Dat laatste is het onder de microscoop bekijken en fotograferen van mineralen.

Van 14.00 tot 16.00 is Geode te bezoeken en kan men informatie krijgen en demonstraties bijwonen en zelf zien hoe deze hobby wordt beleefd.

Bernhard Hollestein zal met tal van vrijwilligers iedereen te woord staan.
De ingang aan de Schoolstraat van het Baken wordt op deze dagen door Geode gebruikt, dus even omlopen als U bij de hoofdingang saat

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.