Veel winst voor korfballers Albatros

11 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Veel winst voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 9 januari was er maar liefst 20 keer Albatroswinst in de 33 wedstrijden waar een Albatrosteam bij betrokken was. Met name in uitwedstrijden werd prima gepresteerd waarbij de uitslag van Albatros 10 tegen Trekvogels 1 met name genoemd mag worden. De Rotterdamse ploeg kreeg met 12-35 klop in de reserve 5e klasse R5C.  Bij Albatros 3 ging er ook erg weinig mis in de wedstrijd tegen KOAG 3 waardoor de belangrijke wedstrijd met 16-25 gewonnen werd.

Ook op schot waren A1 dat RWA A1 met 21-12 aftroefde en A2 dat met 20-10 won van Ventura Sport A1. De topper tussen Albatros B1 en het Zeeuwse Luctor B1 werd door de rood-witten met 7-4 gewonnen en ook B2 en B3 blijven meedoen om de koppositie na respectievelijk de 4-3 winst op Twist B1 en de 6-5 tegen Twist B2.

C1 moest opnieuw een grote achterstand goedmaken en stond in de wedstrijd maar één keer op voorsprong. Gelukkig was dat bij het eindsignaal: 10-9!

In de topper tussen Oranje Wit D1 en Albatros D1 leek de Dordtse ploeg in het begin beter op stoom met een 4-1 voorsprong. Bij rust was de stand echter al gelijk en in de tweede helft was Albatros niet meer te stuiten: 5-15. D1 kan zich nu opmaken voor de uitwedstrijd in Delft tegen koploper Fortuna en de bekerwedstrijd op dinsdag 19 januari.

Ook E1 maakte het verschil in de slotfase. Er was na driekwart wedstrijd nog geen licht in Gorinchem tussen GKV en Albatros maar toen liep Albatros weg naar 8-12.

F1 speelde een leuke wedstrijd tegen HKC F1 en deelde de punten: 10-10. Ook koploper senioren 5 morste een puntje bij Gemini 3: 10-10.  Het derde gelijke spel was er voor A5 dat na een 1-0 ruststand een zwaarbevochten punt sleepte uit de ontmoeting met Vriendenschaar A4: 6-6.

Mooie overwinningen ook voor senioren 4 dat belangrijke punten pakte bij Valto 3 (8-12) en senioren 7 dat Trekvogels 2 met 13-18 aftroefde. Bij de jeugd was er verder winst voor C2, C3, D4, E2, E3, F4 en F6.

Albatros 2 kwam er tegen koploper Oranje Wit 2 niet echt aan te pas. Bij rust was het verschil al gemaakt en aan het eind stond er een 14-19 nederlaag op het scorebord.

Ook Albatros’ eerste team kon geen potten breken tegen het hoog geplaatste Nieuwerkerk. Tot 5-4 speelde de thuisploeg goed mee, maar op zes Nieuwerkerkse treffers op rij had Albatros onvoldoende antwoord. Bij rust was de stand 9-14 en bij 12-18 en 14-20 gloorde er nog enige hoop bij de thuisploeg. De gasten kregen toen echter opnieuw twee strafworpen en één vrije bal en bij 16-24 was de wedstrijd gespeeld. De eindstand van 18-30 was geflatteerd, maar duidelijk was wel dat het rendement bij Albatros te laag was. Het feit dat de enige twee damesdoelpunten in de eerste ende allerlaatste minuut gemaakt werden spreekt boekdelen.

Zaterdag treft Albatros in de eerste returnwedstrijd De Meervogels waar in Zoetermeer slechts met 22-20 verloren, dus wie weet volgt een revanche. Het 2e moet eigenlijk winnen van DES 2 en A1 treft de gedoodverfde kampioen Nieuwerkerk A1.

Tijdens de GLV-dag op 30 december jl. mocht voorzitter Max van de Pol de prijzen uitreiken van de strijd om de Super Loten Verkoperbokaal van de Grote Clubactie. In navolging van haar zus Marèl (en haar moeder en oom in de vorige eeuw) was het nu Feline de Heer die de meeste extra Clubactieloten aan de man had gebracht, 80 om precies te zijn. Zij ontving hiervoor 4 kantinekaarten, 4 vouchers en een grote beker. Op de tweede plaats eindige Nadia Walters en de derde plaats was voor Sander Carton.

De actie levert de club na aftrek van de kosten zo'n € 4.000,-- voor de clubkas op, een geweldig resultaat met dank aan alle leden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.