Gemiste kans voor handbalheren sv Conventus

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen weekend een belangrijke kans om de volle punten te pakken laten liggen. Het team kwam zondag terug van zeven punten achterstand, maar kwam tijd tekort om de strijd in eigen voordeel te beslissen en verloor met één punt verschil.

In  het Goudse Vires et Celeritas trof Conventus de nummer drie in het kampioenschap, wat een moeilijke opgave zou moeten worden. Al snel in de wedstrijd keken de Zwijndrechtse heren tegen een 1 – 4 achterstand, maar de slechte start wist het team vervolgens mede dankzij veel break-outs van Vincent du Buisson goedmaken en zelfs een 7 – 5 voorsprong nemen. Deze sterke fase werd echter gevolgd door een slechte laatste tien minuten, waarna er een 8 – 12 ruststand op het scorebord stond.

Gedurende de beginfase van de tweede helft volgde er geen verbetering in het Zwijndrechtse spel; de focus miste en de achterstand liep zelfs op tot 10 – 17, waarmee de overwinning ver buiten bereik leek te liggen. Maar Conventus wist het tij weer volledig te keren en kwam bijzonder sterk terug totdat het vier minuten voor het eindsignaal nog maar 18 – 20 stond. Twee minuten later scoorde de tegenstander de 18 – 21, waarmee de strijd beslecht leek te zijn. Conventus kwam in de laatste minuut nog wel terug tot 20 – 21, maar het eindsignaal klonk voordat de stand gelijk kon worden getrokken.

Het tweede damesteam greep zondag ook net naast de overwinning met een 10 – 13 nederlaag tegen Ventura. Alleen het tweede herenteam wist zondag de winnen: er werd met 27 – 23 met het Rotterdamse Snelwiek afgerekend.