Geen punten voor selectie

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Geen punten voor selectie

ZWIJNDRECHT - Het lukte het eerste en tweede team van de Zwijndechtse korfbalvereniging Zwijndrecht niet om punten te pakken op eigen bodem.

Het tweede team startte prima tegen DES 2 nam een ruime voorsprong. Omdat Albatros verzuimde door te drukken kwam de Delftse ploeg in de tweede helft langszij en voorbij. Het tij kon niet gekeerd worden en helaas werd opnieuw verloren: 15-21. Albatros 1 kon teleurgesteld terugkijken op de 21-24 nederlaag tegen het veel hoger geplaatste De Meervogels. Albatros speelde een goede eerste helft en ging met 14-12 rusten. De thuisploeg kwam slecht uit de kleedkamer en gaf het initiatief aan de Zoetermeerse ploeg die via 14-15 voor het eerst op voorsprong kwam. Vervolgens liep

Albatros de gehele tweede helft kort achter de gasten aan (17-18, 20-22), maar een gemiste strafworp en het ontbreken van wat geluk velden het vonnis: 21-24. Albatros 3 en 4 kenden opnieuw een goeie uitbeurt en wonnen met respectievelijk 13-24 en 12-18 van DKC 2 en DES 4. Ook Albatros 5 deed goede zaken tegen concurrent PKC. Nadat beide teams lange tijd gelijk opgingen wist PKC een gat van 3 punten te slaan. Albatros liet zich echter niet uit het veld slaan en wist met een doelpunt vanuit de hoek van het veld in de laatste minuut 1 punt te pakken, 13-13.

A1 kon één helft goed mee met de ongeslagen koploper Nieuwerkerk/Trekvogels (10-12). In de 2e helft lukte er scorend niets meer bij de thuisploeg en liepen de gasten langzaam uit naar 10-21. Albatros speelde zonder twee basisheren, maar zag de invallers prima acteren. Ook D1 trad aan tegen de koploper en moest haar meerdere erkennen in de Delftse ploeg. Fortuna beschikte over meer scorend vermogen en via een tussensprint werd een 11-5 tussenstand bereikt. Na rust toonde D1 veerkracht en inzet en knokte zich tot 13-10 terug. Toen was de pijp echter leeg en liep Fortuna uit naar de 18-10 eindstand.

B1 speelde een goede partij tegen KCR B2, vooral het hoge tempo in de eerste helft zorgde voor een mooie overwinning, 15-8.

Veel doelpunten werden gescoord door de f-jes. F2 versloeg Kinderdijk F1 maar liefst met 21-5, F4 won met 9-12 van PKC en F6 pakte 2 punten tegen  SKV, 9-14.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.