Korfballers terug op de tweede plaats na zege op Keep Fit’70

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend de tweede plaats in het kampioenschap teruggepakt dankzij een overwinning op Keep Fit’70. Het team van coach Peter Jonker versloeg de directe concurrent voor eigen publiek met vijf punten verschil.

Conventus was het seizoen een week eerder slecht begonnen met een verloren wedstrijd tegen Sperwers, waarmee het team direct enkele plaatsen in het kampioenschap was gezakt. Er moest zondag dus worden gewonnen om niet af te zakken naar een plaats in de middenmoot. Het zou geen eenvoudige wedstrijd worden, met beide partijen die aanvankelijk aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Conventus maakte echter minder fouten en kon zo met een 8 – 6 stand de rust in.

Voor de tweede helft kreeg het team de opdracht dat er echt voor de zege geknokt moest worden, het zou geen eenvoudige overwinning worden. Deze opdracht werd in de laatste dertig minuten volledig uitgevoerd, met een groeiende voorsprong als gevolg. Op het moment dat de zoemer afging stond er dan ook een relatief ruime 16 – 11 overwinning op het scorebord.