Kostbaar gelijkspel voor korfballers sv Conventus

25 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Kostbaar gelijkspel voor korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT -De korfballers van sv Conventus hebben zondag in Eindhoven een belangrijk punt verspeeld door tegen PSV gelijk te spelen. Het team ging de hele wedstrijd gelijk op met de tegenstander en zag zo in het kampioenschap de achterstand op kampioenschapleider Klimop tot drie punten oplopen.

Conventus begon de wedstrijd tegen PSV vol verwachtingen. Deels door de ruime 22 – 13 overwinning voor eigen publiek, maar voor een deel ook doordat die wedstrijd werd overschaduwd door minder positieve ontwikkelingen in het veld. De selectie van Conventus zag er door meerdere afwezigen of geblesseerden iets anders uit, met invallers Kirsten Winters en Luuk de Ruiter die beiden in de basis mochten starten. Dit zorgde voor een volledig andere wedstrijd dan vooraf verwacht.

Beide partijen waren in de beginfase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar Conventus kon optimaal gebruikmaken van een zwakkere fase bij PSV en liep zo uit naar 3 – 6. Vlak voor rust kon de tegenstander het gat echter weer volledig dichten tot 9 – 9. Met de strijd in het kampioenschap in het achterhoofd was het door WellnessSun gesponsorde team gebrand op een overwinning en pepten de spelers elkaar helemaal op voor de tweede helft, maar ook in de laatste dertig minuten bleken beide teams volledig aan elkaar te zijn gewaagd. Op het moment van het eindsignaal stond er dan ook een 16 – 16 gelijkspel op het scorebord.

Scores sv Conventus: Thomas Streefkerk 4x, Danny van Antwerpen 4x, Luuk de Ruiter 3x, Daniëlle Winters 1x, Niels de Kok 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Kirsten Winters 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.