Handbaldames sv Conventus zonder problemen voorbij SC Twist

25 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus zonder problemen voorbij SC Twist

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag vrij eenvoudig weten te winnen van SC Twist. Het team van coach José Narvaez domineerde de wedstrijd en wist bijna drie maal zoveel te scoren dan de Vlaardingse tegenstander.

Als één van de drie teams die om het kampioenschap strijden was Conventus op papier veel sterker dan Twist, welke de voorlaatste plaats in het kampioenschap bezet. In dit soort wedstrijden is onderschatting dan ook het grootste gevaar. De wedstrijd begon bijzonder traag, met in de eerste tien minuten slechts één doelpunt, gescoord door het Zwijndrechtse team. Op het moment dat het spel van Conventus begon te lopen liep de voorsprong snel op. Het jonge en nog niet al te sterke Twist zou pas na 24 minuten voor het eerst weten te scoren en na de eerste helft stond er voor Conventus dan ook een ruime 11 – 2 voorsprong op het scorebord.

De onderlinge verhoudingen veranderden in de tweede helft toen beide partijen met een keeperwissel kwamen. Twist kwam zo zelfs terug tot 12 – 5, maar vanaf dat moment kon het sterkere Conventus het spel van de eerste helft weer oppakken en liepen tijdens de laatste twintig minuten uit tot een dominante 22 – 8 overwinning.

Het derde damesteam van Conventus maakte het voor eigen publiek een stuk spannender en won met 11 – 9 van Roda’71. Het tweede damesteam verloor met een ruim verschil van HVV, terwijl beide herenteams zondag niet in actie kwamen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.