Oud-inwoonster van Zwijndrecht en Dordrecht brengt nieuw boek uit

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Oud-inwoonster van Zwijndrecht en Dordrecht brengt nieuw boek uit

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Van de 76-jarige, in Zwijndrecht geboren Mevrouw Janet van Heusden-Pellikaan, ontvingen we het volgende verhaal:

"Ik ben op 29 januari geboren in Zwijndrecht. Mijn vader had daar een kapperszaak in de Vondelstraat (rooie dorp). Dat was nog in een tijd dat er veel kleine winkeltjes waren. Aan de ene kant van het rijtje huizen was slager Sijp, aan de andere kant een kruidenierswinkel, zo groot als de gemiddelde slaapkamer van tegenwoordig. In het midden sigarenhandel Los en naast de brandpoort mijn vader. Daar heb ik nog veel herinneringen aan. Pas later werden er huizen aan de achterkant gebouwd. Wij, twee broers en een zus, gingen onder aan de Ringdijk naar school.

Mijn vader, Jan Pellikaan, kwam uit een groot gezin van 14 kinderen. Bijna allemaal woonden ze in Zwijndrecht. Ik moet wel heel veel nichten en neven hebben en nog meer achterneven en nichten.

We hebben ook een tijdje in Dordrecht gewoond. Na mijn trouwen, met Jan van Heusden, ben ik naar Breukelen verhuisd. Ik moet zeggen, een heerlijke woonplek. Ik kan intens genieten van het prachtige gebied rondom de Vecht en het Loosdrechtseplassen gebied. Maar toch kan ik het niet laten om af en toe in Zwijndrecht rond te toeren. Er is enorm veel bijgebouwd. Vroeger was het voornamelijk het oude dorp, overzichtelijk. Nu moet ik wel eens zoeken en weet soms niet waar ik zit. Maar het blijft trekken.

Achter de geraniums zitten is niets voor mij, dus besloot ik te gaan schrijven. Anderhalf jaar geleden schreef ik mijn eerste Roman “Nica’s tweede kans”. Meteen daarna ben ik aan een tweede boek begonnen: “Vlucht naar Rome”. Het boek gaat over Angela, een prachtige vrouw. Ze is 26 jaar en heeft een narcistische vriend. Ze wordt mishandeld en uiteindelijk vlucht ze. Ze heeft alleen haar schoudertas en wat gespaard geld bij zich. Onderweg, als ze door het bos loopt, bedenkt ze dat ze ver weg wil gaan. Ze neemt de bus en trein en komt op Schiphol terecht. Er is nog één stoel vrij in het toestel dat naar Rome gaat. Ze maakt er dankbaar gebruik van. Ze is verward en voelt zich eenzaam. Ze loopt radeloos door de straten van Rome. Steeds opnieuw duikt er een wat oudere man op. Uiteindelijk spreekt hij haar aan en zegt dat zij zoveel op zijn overleden vrouw lijkt. Hij weet bijna zeker dat Angela zijn dochter is. Hij is kunstschilder. Angela voelt veel symphatie voor hem en stemt toe in een DNA onderzoek. De uitslag is verrassend."

Tot zover het verhaal van Mevrouw Janet van Heusden-Pellikaan, geboren in Zwijndrecht, en ook nog gewoond in Dordrecht, voor ze verhuisde naar Breukelen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.