Korfballers sv Conventus terug in strijd om kampioenschap met zege op Klimop

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus terug in strijd om kampioenschap met zege op Klimop

ZWIJNDRECHT -De korfballers van sv Conventus zijn weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap door Klimop, de leider in het kampioenschap, met één punt verschil te verslaan. Daarmee staat Zwijndrechtse team nu nog maar op één punt achterstand in het kampioenschap.

Voor Conventus was de wedstrijd tegen Klimop van groot belang: een nederlaag zou het team in het kampioenschap op vijf punten achterstand van de tegenstander plaatsen, terwijl het verschil met een zege nog maar één punt zou zijn. Pluspunt voor Conventus was de rentree van toonaangevende speler Jorrit de Bruijn, welke alle eerdere wedstrijden in januari afwezig was. Hoeveel er van deze wedstrijd afhing bleek bij het opstellen, waarbij Klimop zijn afstelling aanpaste aan de opstelling van Conventus.

Er volgde een felle wedstrijd, waarin op het scherpst van de snede werd gestreden en waarbij ook verschillende straffen uit  moesten worden gedeeld. Net als bij de uitwedstrijd zat het de Zwijndrechtse korfballers opnieuw niet mee bij de afronding, maar dit keer werkte de verdediging veel beter zodat ook Klimop weinig tot scoren kon komen. Tot aan de allerlaatste seconden bleef het bijzonder spannend in de Zwijndrechtse Develsteinhal, maar op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er een voor Conventus belangrijke 14 – 13 overwinning op het scorebord.

Met deze overwinning nadert het door WellnessSun gesponsorde team Klimop met vier wedstrijden nog te spelen tot slechts één punt. Na een week rust volgt over twee weken de lastigste van die vier wedstrijden: de nummer drie in het kampioenschap, Ready’70.

Scores sv Conventus: Thomas Streefkerk 4x, Daniëlle Winters 4x, Priscilla Zijlmans 3x, Jeroen van de Pol 3x

Foto-credit: Cees Verschoor / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.