Koploper Albatros maakt geen fout en de Steven de Graaf verlengt contract

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Koploper Albatros maakt geen fout en de Steven de Graaf verlengt contract

ZWIJNDRECHT - Koploper senioren 5 mocht in de thuiswedstrijd tegen Gemini geen fout maken na de twee gelijke spelen in januari. Albatros begon geconcentreerd in de Develsteinhal en pakte een 7-0 voorsprong en gaf deze niet meer weg, 16-7. De meeste doelpunten afgelopen zaterdag kwamen op naam van het ongeslagen 10e seniorenteam. Het werd dit keer 13-27 tegen en bij Eureka 1. De routiniers van Albatros stevenen met een gemiddelde van 24 doelpunten af op een verdiend kampioenschap.

Ook alle spelende E- en F-teams van de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros wisten afgelopen zaterdag punten te pakken. E1 en E3 wisten allebei maar liefst 22 doelpunten te scoren en wonnen respectievelijk met 22-11 en 22-5. E4 en E6 wisten ook weer de twee punten te pakken. E4 won met 3-6 van PKC en E6 met 4-6 van Oranje Zwart. E2 en E5 speelde beiden gelijk met respectievelijk 15-15 en 5-5.

F2 en F3 scoorde allebei maar liefst 19 keer. F3 won met 0-19 van KCR F2 en het nog altijd ongeslagen F2 met 19-7 van Vriendenschaar. Na de nederlaag tegen KOAG vorige week wist D1 nu wel twee punten te pakken tegen KCC, 9-11. Ook koploper B1 deed goede zaken tegen Vitesse B2: 12-4.

A2 won met 17-13 van IJsselvogels A2, maar A1 ontbeerde de juiste scherpte en het nodige geluk in de belangrijke wedstrijd tegen KCR A1: 12-13. Positief is dat de ploeg alle blessures weer te boven is en afgelopen zaterdag weer compleet aan de start verscheen.

Op vrijdagavond al speelde het 7e een goede pot tegen de eeuwige rivaal Merwede en won netjes met 16-19.

Albatros 3 nam revanche op koploper Juliana 2. Eind vorig jaar werd Albatros nog met 11-21 afgedroogd door de ploeg uit Oud Gastel, maar nu had Albatros met name in de tweede helft een goed strijdplan tegen de Brabantse ploeg. Na een 10-7 ruststand werd het in ’t Veerhuis 14-17 voor de ploeg van Erik Jan Ammerlaan.

Het 2e zag helaas afgelopen week trainer/coach Wilfred van Wijngaarden afhaken en kwam gedreven en gemotiveerd aan de start tegen RWA 2. De uitwedstrijd in november 2015 werd ook al gewonnen maar Albatros 2 boekte sinds die tijd weinig overwinningen. De ploeg straalde onder de interim trainers Roeland Barendregt en Alex Kok vechtlust en de wil om te winnen uit. Met name in de tweede helft blonk de thuisploeg uit in de rebound en kon er naar hartenlust geschoten worden. De 19-13 winst was dan ook dik verdiend en biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

Albatros 1 verzuimde om tegenstander KCR pijn te doen. Beide ploegen bleken in de volbezette Develsteinhal niet erg zuiver in de afronding, maar de Ridderkerkse ploeg ging toch met een 8-10 voorsprong rusten. Via 10-11 en 13-15 was er in de tweede helft nog weinig licht tussen beide teams maar bij 13-18 was de wedstrijd gespeeld. De Albatrosschutters gaven opnieuw matig thuis en dat was jammer in een ontmoeting waarin voor de thuisploeg best wel wat te halen leek. De wedstrijd eindigde met een 16-21 nederlaag hoewel de laatste Ridderkerkse treffer na de zoemer niet geteld had mogen worden.

Albatros haakt nu definitief af in de strijd om de zesde plaats en zal zich moeten focussen op de zevende plaats en een beslissingswedstrijd tegen de nummer zeven uit de andere Overgangsklasse.

Trainer Steven de Graaf maakte dit weekend bekend nog minimaal een jaar langer aan Albatros verbonden te blijven en ook in het seizoen 2016-2017 als hoofdtrainer van de Zwijndrechtse selectie te fungeren. Dit is een felicitatie waard aan het adres van de selectie, het technisch blok en het bestuur van Albatros.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.