Handbaldames sv Conventus pakken veilige overwinning op Savosa

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus pakken veilige overwinning op Savosa

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag met een behouden wedstrijd een ruime zege op Savosa geboekt. Het team maakte het in de tweede helft even spannend, maar pakte de draad weer op en won met acht punten verschil. Het eerste herenteam van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging speelde een goede wedstrijd tegen ETC, maar kwamen zeven doelpunten tekort.

Een week voor de vermoedelijk beslissende wedstrijd voor het kampioenschap, tegen directe concurrent Roda’71, kampte de selectie van Conventus met redelijke veel pijntjes. Hiervoor gaf coach José Narvaez de opdracht om de wedstrijd behouden aan te pakken; er hoefde niet ruim te worden gewonnen, als er maar werd gewonnen. Desondanks liep het geconcentreerd spelende Conventus in het eerste deel van de wedstrijd uit tot een 1 – 7 voorsprong en ging met 8 – 14 de rust in. In de tweede helft volgde een veel moeilijkere fase, waarin de Zwijndrechtse dames lastig in hun spel kwamen. De voorsprong slonk hierdoor zelfs tot slechts drie punten. Het tij werd na een kwartier echter weer gekeerd, waarna de voorsprong tot een 16 – 24 zege weer kon worden vergroot.

Conventus Heren 1 speelde zondag in Hoogvliet tegen een bijzonder lastige tegenstander: ETC, de nummer twee in het kampioenschap. Alsof de fysiek sterke en ervaren tegenstander niet genoeg was, miste het team ook nog Mickey Vondeling en Davey Doodkorte, terwijl keeper Jordy Vreugdenhil ziek in het doel stond. Desondanks kon het in team het de tegenstander vooral in de verdediging erg lastig maken. Dit kon echter niet voorkomen dat er bij de rust al een 14 – 8 achterstond op het scorebord stond. Aanvallend liet het team ook zien te groeien met veel snelle aanvallen en mooie wissels. Voor een overwinning tegen ETC is het voor de jonge selectie nog te vroeg: er werd met 22 – 15 verloren.

Net als het eerste damesteam verliet ook het tweede herenteam Barendrecht met een overwinning op Savosa, er werd met 17 – 23 gewonnen. Het derde damesteam verloor zondag met 13 – 7 van HVOS, terwijl het tweede damesteam vrij was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.