Erwin Zwijnenburg nieuwe bestuursvoorzitter Woonkracht10

02 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Erwin Zwijnenburg nieuwe bestuursvoorzitter Woonkracht10

DRECHTSTEDEN - Erwin Zwijnenburg treedt per 1 maart aan als de nieuwe bestuursvoorzitter van Woonkracht10. Als opvolger van Ben Meijering, vormt Zwijnenburg samen met bestuurder Arlette Sprokkereef- Pons een sterk bestuur en ziet Woonkracht10 de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zwijnenburg heeft ruime kennis in de volkshuisvesting en wordt gedreven door een uitstekende dienstverlening voor klanten.

Strengere eisen
Met de nieuwe Woningwet gelden strengere regels voor de benoeming van bestuurders en commissarissen bij woningcorporaties. Zij worden per 1 juli 2015 getoetst op geschiktheid en betrouwbaarheid bij hun benoeming. De Autoriteit Woningcorporaties voert deze test uit voor het ministerie. Afgelopen dinsdag ontving Woonkracht10 de positieve zienswijze van het ministerie op de aanstelling van Zwijnenburg.

Samen meer bereiken
Erwin Zwijnenburg (1961) is sinds zijn 20e levensjaar werkzaam in de volkshuisvesting. In zijn huidige  functie als directeur bij Woonbron is hij eindverantwoordelijk voor de regio Dordrecht én voor het Woonbron brede programma Service- en Dienstverlening. Zwijnenburg: “Ik ga met veel plezier aan de slag bij Woonkracht10. Een organisatie die wordt gedreven door klanten die enthousiast zijn over haar prestaties en er wil zijn voor de mensen die voor huisvesting van haar afhankelijk zijn. Tegelijkertijd richt de organisatie zich nadrukkelijk op een gezonde financiële huishouding. Graag geef ik aan deze uitdagingen met mijn collega-bestuurder Arlette Sprokkereef-Pons, het managementteam en de rest van de organisatie nader vorm!”

Focus op de klant
Elbert Roest, voorzitter van de raad van commissarissen is verheugd met de aanstelling van Zwijnenburg als bestuursvoorzitter: “De jarenlange ervaring van Zwijnenburg in de volkshuisvesting, zijn kennis van de Drechtsteden en vooruitstrevende klantvisie zijn van doorslaggevende betekenis geweest in onze keuze. Hij koppelt zijn onvoorwaardelijke focus op de klant aan interne doelmatigheid en bereikt daarmee onderscheidende bijdragen op het vlak van klantwaardering, verlaging van bedrijfskosten en werkplezier. Hij heeft bij verschillende organisaties in diverse steden laten zien dat hij organisaties verder professionaliseert en ze kunnen rekenen op positieve feedback van klanten en stakeholders.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.