Voorganger evangelische gemeente Nehemia Bert de Haan uit functie gezet

06 februari 2016
Voorganger evangelische gemeente Nehemia Bert de Haan uit functie gezet

ZWIJNDRECHT - Nehemia, een grote evangelische gemeente, heeft voorganger Bert de Haan geschorst en uit zijn functie gezet.  Hij was meer dan twintig jaar het gezicht van Nehemia en stond in de lijn van wat heet volle evangelie gemeentes.  Nehemia was duidelijk een groeigemeente, waarvan de eigen website getuigt. Leden van de gemeente waren regionaal actief in ook Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Dordrecht.

Het oudstenteam en het bestuur van de gemeente hebben het aan de kant zetten van Bert de Haan op de eigen website bekendgemaakt.
De Haan moest ook opstappen als landelijk leider van Friends for Ministries in Fellowship, een netwerk van tweehonderd gemeenteleiders en leiders van christelijke organisaties.

Volgens een persbericht van dit netwerk heeft ‘herstel van huwelijk en gezin nu prioriteit’.

Verklaring Nehemia eigen website:

Bert de Haan is niet langer actief als voorganger van Nehemia Ministries. Oudstenteam en bestuur zien in ieder geval geen mogelijkheden om nog verder samen te werken met hem. Als kerk hebben we altijd het herstel van mensen voor ogen, immers Jezus Christus is daartoe naar deze aarde gekomen en heeft daarvoor Zijn leven gegeven. In lijn hiermee is besloten om een time out periode in te stellen en samen met een apostolisch team regie te nemen over de te nemen acties die nodig zijn voor het herstel van hem, zijn huwelijk en de gemeente. Geconcludeerd moet worden dat er verschil van inzicht is tussen bovengenoemde partijen over hoe het herstel zou moeten plaatsvinden. Er was onvoldoende vertrouwen in de voortgang van het proces.

De gemeente zal komende tijd verder blijven functioneren onder begeleiding van een extern apostolisch team en het oudstenteam. Het leiderschap heeft er vertrouwen in om door dit moeilijke proces heen te gaan.

We zijn diep geraakt door deze hele situatie. We erkennen en waarderen, en dat zullen we blijven doen, Bert de Haans grote investering in Nehemia Ministries door zijn toewijding, onderwijs en prediking.

Oudstenteam en bestuur Nehemia Ministries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.