Koplopers bij Albatros maken bijna geen fout

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Koplopers bij Albatros maken bijna geen fout

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - De korfballers van Albatros waren afgelopen zaterdag prima op dreef. Van de in totaal 25 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen en er waren ook nog twee gelijke spelen.

De meeste koplopers maakten geen fout in hun jacht op weg naar de titel. Albatros 5 nam in de lastige uitwedstrijd bij DVS ’69 3 een 2-5 voorsprong, maar door een haperend aanvalsvak hees de thuisploeg zich in de Ridderhal weer langszij: 9-9. Het slotakkoord was echter voor de ploeg van Annelies Lagarde: 10-12. Senioren 10 had geen kind aan KOAG 5 en won met maar liefst 31-10.

B2 rekende gedecideerd af met Ventura Sport B1 (13-8) en D2 won ruim van IJsselvogels D2: 12-1. In de poule van D2 wordt het wel heel spannend met nog vier teams die in aanmerking komen voor het kampioenschap.

Het scoreverloop bij E1 was wel heel opmerkelijk want de ploeg van Ronald en Leonie kwam in de uitwedstrijd bij DeetosSnel met 6-2 achter. Bij rust was de achterstand bijna goed gemaakt (7-6) en na rust kregen de gasten het op hun heupen. Het vele balbezit en het doelgericht spelen werd om  gezet in een 12-16 overwinning. Merijn Stoop werd door zijn teamgenoten in staat gesteld om 14 keer te scoren.

F2 en F4 blijven ook maar winnen. Nexus F1 (8-11) en Vriendenschaar F4 (14-6) werden de dupe van de rood-witte dadendrang. F2 viert komende zaterdag als eerste Albatrosteam het kampioensfeest.

D3 had een slechte dag en verloor met 8-9 waardoor het kampioenschap op de tocht komt te staan.

Albatros D1 speelde opnieuw tegen Nieuwerkerk D1, de tegenstander die recent werd uitgeschakeld in de strijd om de Zuid Holland Korfbalcup. Dit keer was Albatros met 11-5 te sterk en zaak is om de vorm te behouden tot en met 1 maart, de datum van de finale tegen ONDO D1.

Albatros 1 kon in Dordrecht niet opboksen tegen het fysiek sterkere Sporting Delta. De Dordtse ploeg zocht de grenzen van het toelaatbare op waardoor er af en toe een Albatrosser door de zaal vloog.

Helaas had het arbitrale duo het drukker met het verbieden van een mechanisch aangedreven toeter dan met het beoordelen van het spel. Na 8-7 vlak na rust kon Albatros geen vuist meer maken en het missen van twee strafworpen hielp ook niet echt: 18-12 verlies.

Albatros 2 nam in Hoek van Holland revanche op Valto 2 dat in de thuiswedstrijd in november met 23-24 aan het langste eind trok. Via een kleine achterstand bij rust speelde het tweede team tot tevredenheid van interim-coach Eddo Bakker een gecontroleerde tweede helft en won met 17-21. De vorm, spelvreugde en het vertrouwen lijken weer terug bij het tweede team.

Albatros 3 behield haar ongeslagen status in 2016 en klopte ADOS 2 met 20-13. De ploeg uit Hoorn beperkte zich evenals in de heenwedstrijd tot achter verdedigen. Albatros was voorbereid op dit spelletje en liet zich er niet van weerhouden om er lustig op los te scoren.

Albatros A1 hield een punt over aan de wedstrijd tegen Sporting Delta. Na een hele goede periode in de eerste helft leek Albatros weg te lopen, maar bij rust was het verschil slechts drie doelpunten. De Dordtse ploeg knokte zich naast Albatros dat in de slotminuut nog de beste kansen kreeg, maar het verschil niet meer wist te maken: 17-17. Ook een punt voor C1 dat met 11-11 gelijk speelde bij KCR C2.

Nipte overwinningen op de buren van Conventus voor A4 (10-9 tegen Conventus A2) en C2 (7-6 tegen Conventus C1).

Ook de E- en F-teams presteerden weer uitstekend met winst voor E3 en E5 dat met een 1-10 bij Ventura Sport de eerste in dit zaalseizoen boekte. Ook F1 en F5 wonnen hun wedstrijd waardoor Albatros kon terugkijken op een uitermate geslaagde zaterdag.

Bijlage foto: Albatros 1 en 2 maken zich op voor de belangrijke slotfase van de zaalcompetitie (foto: Hulsman fotografie)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.