Handbaldames sv Conventus zetten belangrijke stap richting kampioenschap

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag een belangrijke stap gezet richting het zaalkampioenschap in de tweede klasse. In een ware thriller versloeg het in geel/zwart spelende team directe concurrent Roda’71 met één punt verschil, waarmee Conventus nu twee zeges meer in het kampioenschap heeft. Het eerste herenteam speelde eveneens een spannende wedstrijd tegen Roda, maar kwam net drie punten tekort.

De wedstrijd tegen Roda werd door het eerste damesteam worden gezien als een vervroegde kampioenswedstrijd: bij een overwinning zou het team de voorsprong verruimen, terwijl een nederlaag beide teams op zelfde hoogte zou brengen. Conventus begon de wedstrijd sterk en nam al snel een 4 – 1 voorsprong, maar het team kreeg steeds grotere problemen om door de sterker wordende Rotterdamse verdediging te komen en zag zo Roda vlak voor rust zelfs met 8 – 9 de leiding nemen.

De achterstand was in de tweede helft al binnen vier minuten goed gemaakt, mede dankzij veel goed uitgevoerde strafworpen door Suzan van Middelkoop. Tien minuten voor het eindsignaal stond Conventus met een 15 – 13 voorsprong er goed voor, maar drie minuten later volgde de 15 – 14, waarmee de spanning in de wedstrijd toenam. Ballen op de paal en de lat voorkwamen nieuwe doelpunten uit Zwijndrechtse zijde, maar ook de tegenstander had het lastig met de druk. Met nog vijf seconden op de klok kreeg Conventus nog een break-out tegen, voor Roda de uitgelezen kans op een gelijkspel, maar de sterk keepende Chantal Buster maakte zich voor de volle tribune thuispubliek onsterfelijk door de bal met haar rechter voet uit het doel te tikken.

Ook het eerste herenteam van Conventus spelde zondag tegen Roda. Met de nummer drie in het kampioenschap werd gerekend op een moeilijke wedstrijd, zeker omdat het team prominente spelers Vincent du Buisson en Davey Doodkorte moest missen. In de eerste helft liep Roda dan ook langzaam verder uit totdat er met rust een 6 – 10 voorsprong op het scorebord stond. Het team van coaches Corinne de Rooij en Corinne Smits kwam vervolgens veel sterker uit de rust en wisten de achterstand in de eerste vijftien minuten terug te dringen tot slechts 11 – 13. Tien minuten voor tijd werd het zelfs bijzonder spannend toen de 12 – 13 werd gescoord, maar vier minuten voor het eind werd de bijzonder sterk keepende Brent Kool toch voor een veertiende keer gepasseerd. Dit verschil kon niet meer goed worden gemaakt, waarna er na zestig minuten speeltijd een 12 – 15 nederlaag kon worden genoteerd.

Waar de eerste teams beiden Roda op bezoek kregen, gingen de tweede teams en ook het derde damesteam bij DWS op bezoek. Veel succes kenden ze hier niet: het tweede heren- en damesteam verloren beiden met ruim verschil, terwijl ook het derde team met 13 – 11 tekort kwam voor de zege.