Groote Lindt pakt verdienstelijk punt uit bij Papendrecht

15 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd bij het hooggeklasseerde Papendrecht herstelde Groote Lindt zich van de nederlaag van vorige week. De ploeg speelde met durf en zag dat aan het eind van de wedstrijd beloond worden met 1 punt.

In de eerste helft presenteerde De Lindt zich geenszins als rode lantaarndrager. Het controleerde de wedstrijd en was de eerste fase de bovenliggende partij met een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Papendrecht. Daar stond de terug gehaalde en betrouwbare goalie Van de Velde echter flink in de weg en met een aantal reddingen zorgde hij ervoor dat de score 0-0 bleef. Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook Papendrecht meer voor de goal van Groote Lindt. Het was dan ook de thuisploeg die na een ongelukkige overtreding in de ‘16’ de beste kans kreeg om de score te openen vanaf de stip. Spits Jay Luciano stuitte echter op doelman Raymond Klootwijk die er nu voor verantwoordelijk was dat het gelijk bleef. Het laatste gevaarlijke moment kwam toch weer van Groote Lindt. Een fraai genomen vrije trap van Wouter Jansen werd al even fraai uit de kruising getikt. Zo gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 ruststand.

De tweede helft zette het spelbeeld zich voort zoals het was geëindigd in de eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar keurig in evenwicht. De Lindtse aanvallen strandden net te vaak vlak voor dat de trekker kon worden overgehaald en Papendrecht oogde aanvallend onmachtig hoewel het met de snelheid voorin van de gastheren altijd oppassen is. Het was een dood spelmoment wat de wedstrijd open brak. Een goed aangesneden vrije trap kon hard worden binnen gekopt door de sterk spelende Tom Koetsenruijter. Hij zette Groote Lindt op een verdiende voorsprong!

De Lindt bleef dreigend en was zoekende naar de beslissing. Het kreeg ook zondermeer de mogelijkheden. Helaas was men vaak zelf debet aan het feit dat de 0-2 niet op het scorebord kwam.

Uit het niets kwam Papendrecht vervolgens op gelijke hoogte door te slap ingrijpen en miscommunicatie in De Lindtse verdediging. Doelpuntenmaker Mitch Bos kopte de bal tegen de touwen in een alles of niets poging en zo was het na 70 minuten weer gelijk.

Vanaf de gelijkmaker was Papendrecht de bovenliggende ploeg. En hoewel Papendrecht zeker nog enkele malen dreigend was bleef de 1-1 op het scorebord. Gemengde gevoelens bij Groote Lindt.

Enerzijds omdat de overwinning dichtbij was met enkele goede mogelijkheden op 0-2, anderzijds nade gelijkmaker was een punt het maximaal haalbare.

De wedstrijd eindigde dan ook in een  1-1 gelijkspel. Een terechte uitslag. Volgende week komt dekampioenskandidaat naar Bakestein. SC Feyenoord is dan de tegenstander. Een wedstrijd waarin Groote Lindt zich weer van haar beste kant moet laten zien. De aanvang is 14:30 uur en het elftal kan uiteraard alle steun gebruiken in haar poging om een stunt te realiseren.

Fotografe: Wilma van Strien