Sloop Koninginneweg van start

12 december 2014
Sloop Koninginneweg van start

ZWIJNDRECHT - Het was een stormachtige dag in Zwijndrecht zoals in geheel Nederland. Het stormachtige zat ook in het programma  voor politici deze dag. Het begon om half elf in de ochtend op de Koninginneweg met de feestelijke sloop van de woningen tegenover de flats die ook op de nominatie voor sloop staan.

Feestelijk was het voor Woonkracht10 en Aaike Kamsteeg, wethouder van de gemeente Zwijndrecht. Voor de 16 woningen die er stonden worden er 17 voor teruggebouwd. Het is niet meer het originele plan voor duurdere koopwoningen, omdat de regels dit niet meer toestaan. Nu worden er binnen dure huurwoningen neergezet die eventueel in de toekomst verkocht kunnen worden.

Van het gehele plan is er nu een deel wat gerealiseerd wordt zo’n 20 woningen zijn als kluswoning in de verkoop gedaan terwijl er voor de rest van de huizen over 15 jaar gekeken wordt wat men er mee gaat doen. Deze zijn afgelopen zomer voorzien van dubbel glas en intern aangepast op CV en keukengebied.

Na jarenlange verwaarlozing mocht dat ook wel werd vanuit bevolking tot raad gehoord. De gemeenteraad stoorde zich ernstig aan de verwaarloosde tuinen van de woningen waar lang oost Europeanen gewoond hebben. Deze zijn nu voorzien van bomen.

Het weer gaf goed het gevoel weer van een flink aantal oud bewoners die nog steeds met pijn in hun hart aan hun oude en betaalbare woning voorbij rijden. De nieuwe wand gaat een mooiere uitstraling krijgen  in een donkerbruine baksteen uitgevoerd.

Alle leuke details zijn weggesneden uit het ontwerp om zo toch nog de financiering van de nieuwe woning rond te krijgen. Men kan in de toekomst wel parkeren aan de achterzijde van de woningen.

De feestelijke sloop bestond uit het weghappen van een balkon aan de achterzijde van de woning en was voor de wethouder weer eens wat anders dan bezig zijn met de financiën  van de gemeente Zwijndrecht.

Om 12 uur ging de gemeente op pad met pro rail, inwoners, politici brandweer en uiteraard collegeleden en de burgemeester om projecten langs het spoor te bekijken waaronder de brandputten die overal geslagen zijn. Het bestond onder andere uit een demonstratie van de brandweer met o.a. een bluswagen.

Foto: Aaike Kamsteeg verricht de eerste sloophandeling aan de Koninginneweg

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.