18 februari oplevering nieuwbouw Koninginneweg

04 februari 2016

ZWIJNDRECHT - Deze maand worden de nieuwbouwhuizen aan de Koninginneweg opgeleverd. De oudbouw die op deze plaats stond heeft plaatsgemaakt voor eengezinswoningen met een architectuur in de sfeer van de jaren dertig en geeft Zwijndrechts entree een nieuw gezicht.

In december 2014 werd aangevangen met de sloop van de oudbouw en toen was de verwachting dat er in september 2015 al nieuwbouw zou staan en opgeleverd zou worden. Maar zoals wel vaker gebeurt was er een kleine vertraging en wordt nu anno februari 2016 de oplevering gerealiseerd  van deze zeventien woningen.

Woonkracht10 heeft deze eengezinswoningen  verdeeld over 9 sociale huurwoningen en 8 vrije sectorwoningen. In een eerder plan  stonden hier 20 koopwoningen gepland in sfeer van architecten als Dudok en Berlage. Die jaren dertig sfeer is behouden net als de robuuste bakstenen en enige variatie met erkers en balkons. Verandert is dus aantal woningen. Het zijn nu naar twee soorten  huurwoningen geworden en geen koop.

De sociale huurwoningen zitten met hun huurprijs net boven de zevenhonderd euro terwijl de vrije sector woningen een huurprijs hebben van gemiddeld 890 euro. Met deze nieuwe woningen verandert de entree van Zwijndrecht langzaam. De flats aan de overzijde staan op de nominatie om gesloopt te worden en zo krijgt dit deel van de Koninginneweg  na ruim zestig jaar weer een ander aanzicht.

Alle eengezinswoningen hebben een tuin die gericht is op het zuid-oosten met een eigen parkeerplaats op het achtergelegen parkeerterrein. Dat de architectuur uit de jaren dertig populair blijft blijkt wel uit de opmerkingen van mensen maar ook uit de verhuring. Alle woningen waren al vlot verhuurd en op woensdag 18 februari wordt er om negen uur de feestelijke oplevering gedaan.

Zwijndrecht is fraai gelegen aan het water, met een waterbusverbinding naar Dordrecht. Bij het Noordpark komen De Noord, de Oude Maas en de Merwede samen. Met zijn station en zijn uitvalswegen is Zwijndrecht goed bereikbaar met snelle verbindingen naar de Randstad en Brabant. Zo staat te lezen in de folders. Het openbaar vervoer stopt voor de deur en het station is op loopafstand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.