Gemeente en Trivire stellen officieel daken beschikbaar voor zonnepanelen inwoners

18 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Gemeente en Trivire stellen officieel daken beschikbaar voor zonnepanelen inwoners

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht, Vereniging van Eigenaars (VvE) Bestuurlijk Knooppunt en Trivire hebben maandag 15 februari 2016 een de gebruiksovereenkomst ondertekend met energiecoöperatie Zon op Zwijndrecht. In deze overeenkomst stellen de gebouweigenaren hun locatie beschikbaar voor de aanleg en het beheer van een grote zonnepaneleninstallatie van omwonenden. De panelen komen op het dak van het gemeentehuis en op het dak van de nieuwe multifunctionele accommodatie Kort Ambacht Zuid.

Zon op Zwijndrecht is een lokale energiecoöperatie waar bijna vijftig omwonenden uit Zwijndrecht, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht lid van zijn. Met elkaar financieren ze de investering en beheren ze de exploitatie. De gemeente, de VvE en Trivire stellen de locaties ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Het rendement van de totaal 334 zonnepanelen komt ten goede aan de deelnemers van Zon op Zwijndrecht. Naar verwachting worden de zonnepanelen voor de zomer op de daken geplaatst.

Alle deelnemers wonen of zijn gevestigd in een bepaald gebied rondom de daken. Zij maken gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling van de overheid, waarmee de lokale opwekking van groene stroom wordt gestimuleerd.

Nog meer energiecoöperaties in de Drechtsteden
Naast energiecoöperatie Zon op Zwijndrecht zijn er in de regio nog meer gelijksoortige projecten, namelijk Zon op Heerjansdam en Zon op Hendrik-Ido-Ambacht. Zon op Heerjansdam gaat zonnepanelen plaatsen op het dak van het RaJuBiBoS aan de Sportlaan 6 in Heerjansdam en Zon op Hendrik-Ido-Ambacht gaat het dak van het gemeentehuis van Ambacht benutten. Inschrijven bij de coöperatie is nog steeds mogelijk; de coöperatie wil in de toekomst op nog meer locaties in de Drechtsteden zonnepanelen aanleggen. Meer informatie is te vinden op www.drechtsestromen.net/zon.

Op de foto: Directeur Wim van der Linde van Trivire en Frits Lakemeijer van Zon op Zwijndrecht ondertekenen de overeenkomst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.